• Maaşlar

  • Nasıl Olunur?

  • Nedir?

  • Mülakatlar

  • İş ilanları

Kasap

22 kişinin paylaştığı maaş verilerine göre hesaplanmıştır.

Maaş Bilgisi Gir

20.700₺

EN DÜŞÜK

(Aylık)

25.800₺

Ortalama Maaş

(Aylık)

42.500₺

EN YÜKSEK

(Aylık)

Tüm Maaş Bilgilerini Gör

Maaş bilgini girerek verilere katkı sağla!

Sahip Oldukları Yetenekler

İş Zekası

Tüm İstatistikleri Gör

Kasap Ne İş Yapar, Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?

Kasaplar, yetenekleri ve eğitimleri doğrultusunda kırmızı ve beyaz etin hazırlanma süreçlerinde görev alır. Kasap, müşterilerinin taleplerini göz önünde bulundurarak eti özenle hazırlar. Etin kemiklerinden ayırılmasını gerçekleştirir. Müşterilere ulaşacak olan etin bozulmaması için muhafazasını gerçekleştirir, kemiksiz etleri kıyma haline getirme işlemini yapar. Hazırladığı kıymaları yağlı, az yağlı veya yağsız olarak sınıflandırır. Kümes hayvanlarının etini göğüs, but gibi parçalara ayırarak paketleme işlemini gerçekleştirir. Kırmızı eti bonfile, antrikot, incik gibi bölümlere ayırıp paketler. Hayvanların kesim ve parçalama işlemlerini gerçekleştirerek, işlenmiş olan sucuk ve sosis gibi et ürünlerini hazırlar. Kasap, çalışılan yerde kullanılan materyallerin temizliği ve bakımını yapar. Etleri kuşbaşı olarak veya müşterinin talep ettiği şekle göre doğrar. Kasap, kıyma olarak çekilen etten köfte hazırlama işlemini de gerçekleştirilir. 

Kasaplar, sahip olduğu bilgi ve becerilerle etlerde kullanılacak sosları da hazırlar. Köfte ve sucuk gibi ürünlerde kullanılacak baharatı hazırlayarak, etlerin türlerine göre nasıl kızartılması, pişirilmesi gerektiği konusunda müşterilerini bilgilendirir. Müşterilerine satışını gerçekleştirdiği et hakkında bilgi verir. Etlerin yağının ve sinirlerinin ayrıştırılmasını sağlar. Hayvanlardan kalan artıkların da kullanılmasını sağlar. Hayvanlardan elde edilen etin genel durumunu kontrol eder. Etin sağlıklı olup olmadığı hakkında ve ne kadar yağlı olduğu konusunda bilgi edinir. Etlerin müşterilerin istediği gramaja uygun olarak kesilmesini sağlar. 

Kasap, çalıştığı işletmede kendisine verilen etiket değiştirme görevlerini de yerine getirir. Etiketlerin hazırlanmasını sağlar, fiyatları ürünlerin üzerine işler. Et ürünlerinin tedarik sürecini takip eder ve ürünlerin işletmeye sorunsuzca ulaşmasını sağlar. Bu yüzden kasap ne iş yapar sorusuna cevap olarak işletmeyle alakalı örnekler de verilebilir. Kasap, ürünlerin satışını gerçekleştirir. İşletmeye gelen etlerin kullanılabilir olup olmadığını inceler. Etle ilgili sorunlarda, tedarik sağlayan firmayla iletişime geçer. Et alım işlemlerini gerçekleştirir. Etlerin depoya yerleştirilmesini sağlar. Depodaki etlerin bozulmaması için gerekli kontrolleri gerçekleştirir ve depoda bulunan etlerin reyona getirilmesini sağlar. Kasaplık mesleğini yerine getirecek kişilerin çeşitli sorumlulukları da bulunur. Bu sorumluluklar özellikle hijyen ve dikkat odaklıdır. Fiziksel temas gerektiren işlemlerde ellerin temiz olması, ürünleri hazırlarken etrafın temizliğinin yapılması gerekir. Kasap nasıl bir meslek şeklindeki bir soruya, hayvanların kesiminden başlayarak müşteriye ulaşana kadar geçen süreci yöneten bir meslek denilebilir. Bu nedenle etin elde edilmesinden sunulmasına kadar olan işlemler, kasabın görev ve sorumlulukları arasında yer alır.

Tüm Bilgileri Gör

Kasap mesleği için 151 mülakat bilgisi girilmiştir

Tüm Mülakatları GörMülakat Bilgisi Gir