keyboard_arrow_down
361

Sistem Mühendisi İş İlanları

Şehir seçin arrow_drop_down
İlçe seçin arrow_drop_down




search


search








Seçili Filtreler (1)Filtreleri Temizle

Sistem Mühendisi cancel
Bulutistan
Sanallaştırma Mühendisi
Bulutistan
İstanbul (Tümü) Hibrit
Tam zamanlı
1 gün
Hiçbir ilanı kaçırma!
Bu aramana uygun yeni bir ilan yayınlandığında ilk senin haberin olsun.
Valeo Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ.
Senior System Engineer
Valeo Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ.
Bursa İş Yerinde
Tam zamanlı
1 gün
ASELSAN ELEKTRONİK SAN. VE TİC. A.Ş.
Hava ve Füze Sistemleri Sistem Mühendisi
ASELSAN ELEKTRONİK SAN. VE TİC. A.Ş.
Ankara İş Yerinde
Tam zamanlı
3 gün

İlanları konuma göre filtrele!

ADAPA Bilgi Sistemleri Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Sistem Destek Mühendisi
ADAPA Bilgi Sistemleri Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.
İzmir İş Yerinde
Tam zamanlı
11 gün
Hiçbir ilanı kaçırma!
Bu aramana uygun yeni bir ilan yayınlandığında ilk senin haberin olsun.
Mars Sportif Tesis İşletmeciliği A.Ş.
Sistem Uzmanı
Mars Sportif Tesis İşletmeciliği A.Ş.
İstanbul (Tümü) İş Yerinde
Tam zamanlı
1 gün
Hiçbir ilanı kaçırma!
Bu aramana uygun yeni bir ilan yayınlandığında ilk senin haberin olsun.
Şu an 8 sayfa içerisinden 1. sayfadasınız

Sistem Mühendisi İş İlanları

Sistem mühendisleri, sistemlerin ve sistemleri meydana getiren altyapıların bakımı, tasarımı, üretimi ve kontrolünü gerçekleştiren kişilere verilen unvandır. Belirli maliyet ve zaman kısıtlamaları içinde, karmaşık sistemlerin tasarlanması, iyileşmesi ve modellenmesine yönelik bir mühendislik dalıdır. Sistem mühendisleri endüstriyel, teknik, biyolojik, finansal, çevresel ve politik sistemleri göz önünde bulundururlar. Bu bağlamda araştırmalar yaparlar. Özellikle firmaların sistemsel çalışmalarını maliyet ve zaman kısıtlarını esas alarak gerçekleştirmeye çalışır. Sistem mühendisleri, tasarlanacak olan sistemin amaçlarını belirleyerek belirlenen bu amaçlar kapsamında meydana getirilen sistemin elemanlarını belirler. Sistem ve firmanın faaliyet planlarına olan uygunluğuna göz atar ve maliyet hesaplarını yapar. Sen de sistem mühendisi iş ilanları için başvuru yapacaksan başvuru sırasında senden talep edilen tecrübe ve eğitimlere sahip olup olmadığına dikkat ederek başvurunu tamamlayabilirsin.

Sistem Mühendisinin Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?

Her meslek kolunun kendi alanında farklı görev ve sorumlulukları mevcuttur. Sistem mühendislerinin de iş alanında bazı görev ve sorumlulukları vardır. Bu sorumlulukları yerine getirmek görevlerinin bir parçasıdır. Sistem mühendislerinin görev ve sorumlulukları ise şu şekildedir;

  • Görev aldıkları firmanın taleplerine uygun sistemler tasarlamak,
  • Sistem mühendisinin tasarladığı sistemlerin amacını belirlemek ve bu amaçlara göre sisteme elemanlar yüklemek,
  • Oluşturulan sistemin maliyetini ve ne kadar zaman gerektirdiği analizini etmek,
  • Oluşturulan sistemin ve şirketin diğer sistemlerle uyum içerisinde çalışıp çalışmadığını kontrol etmek,
  • Karar destek, haberleşme, iletişim ya da üretim gibi sistemlerin alt sistemlerle uyumlu olup olmadığının kontrolünü sağlamak,
  • Firmaya fayda sağlayacak yeni sistemler meydana çıkarmak,
  • Yeni sistemler geliştirmek, sistemlere güncelleme sağlamak ve yeni gelişmeleri takip etmek,
  •  Kullanılan sistemlerin denetimini sağlamak, iyileştirme ve geliştirme faaliyetlerini yürütmek.

Sistem Mühendisi Nasıl Olunur?

Sistem mühendisi olmak için neler yapılması gerektiği ya da hangi bölümden mezun olunması gerektiği son zamanlarda ülkemizde en çok araştırılan konular arasında yer alır. Sistem mühendisi olabilmek için üniversitelerin mühendislik fakültelerinde yer alan Mimarlık, Mühendislik veya Endüstri ve Sistem Mühendisliği bölümlerinden mezun olmak gerekir. Bu bölümler lisans programı olup toplam 4 yıllık bir eğitim verilir. Eğer sen de sistem mühendisi olmak için yeterli bir eğitime sahipsen güncel sistem mühendisi iş ilanları için başvurunu yapabilirsin.

Sistem mühendisleri nerelerde çalışır?

Sistem mühendisleri; endüstriyel kurumlar, finans, çevre, sağlık kurumları, ulaştırma ve iletişim gibi yerlerde çalışma imkanı bulabilir. Sistem mühendislerinin çalışma alanları oldukça geniştir. Bu sebeple farklı yerlerde iş olanağı bulabilirsin. Eğer çalışabileceğin yerler hakkında bilgi almak istersen kariyer.net üzerinden sistem mühendisi arayan firmalar tarafından yayınlanan çeşitli iş ilanlarına göz atabilirsin.

Sistem mühendisleri ne kadar maaş alır?

Bir kurumda sistem mühendisi olarak çalışabilmek o kurumun gereksinimlerini karşılamak ile mümkündür. Bu da sürekli olarak kendini yenileme özelliğine sahip olmayı gerektirir. Kendini geliştirebilen sistem mühendisleri için yüksek maaş almaları çok normaldir. Sistem mühendislerinin alacağı maaş çalışılan kurumun inisiyatifindedir. Sistem mühendisleri genellikle büyük şirketlerde çalışırlar. Bu açıdan maaş aralıklarının genellikle yüksek olduğu söylenebilir.

Sistem mühendisleri kaç saat çalışır?

Sistem mühendislerinin çalışma saatleri çalışılan kuruma göre değişkenlik gösterebilir. Sistem mühendislerinin çalışma alanları oldukça fazla olduğundan dolayı da çalışma saatleri ile ilgili net bir şey söylenemez. Kariyer.net’te yayınlanan sistem mühendisi iş ilanları bay ve bayan adaylar için uygun alternatifler sunar. Bu ilanları inceleyerek çalışma saatleri ve koşulları hakkında bilgi alabilirsin.

Sistem mühendisleri hangi özelliklere sahiptir?

Sitem mühendisleri bilgisayar başında vakit geçirmeyi çok sever. Sayısal zekaya sahip olan mühendislerin analiz yetenekleri de gelişmiştir. Ayrıca araştırma yapmayı, analitik düşünmeyi ve yenilenmeyi de severler. Sistem mühendisi iş ilanları bayan ve bay adaylar için çok sayıda iş fırsatı sunar. Eğer sen de bu kişisel özelliklere sahipsen uygun olduğunu düşündüğün ilanlara başvurunu yapabilirsin.

Sıkça Sorulan Sorular

Sistem mühendisleri hangi veri tabanı sistemlerini ve yazılımlarını bilmek gerekir?

Sistem mühendisi olmak istersen bu alanda gereken ve sık sık istenen yazılımları bilmen büyük önem taşır. Sistem mühendisleri veri tabanı sistemlerini ve yazılımlarını kullanarak bu alanda iş verimliliğini arttırır. Firmalar sistem mühendisi arayışına girdiklerinde bu alanda kullanılan yazılımlara ve sistemlere hakim kişileri tercih eder. Bu alanda eğitim alırken aynı zamanda sık sık aranan yazılımları da öğrenmen sana büyük ölçüde katkı sağlar. Böylelikle firmaların yayınladığı sistem mühendisi pozisyonundaki iş ilanlarına başvurarak kariyerinde ilerleyebilirsin.

Sistem mühendisi olak için üniversitede hangi bölüm okunmalıdır?

Sistem mühendisi olmak istersen bu alanda gereken üniversite eğitimlerini tamamlaman beklenir. Sistem mühendisi unvanına sahip olmak için üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olarak bu alanda eleman arayan firmaların yayınladığı iş ilanlarına başvuru yapabilirsin. Üniversitelerin Mühendislik fakültelerinde yer alan dört yıllık Endüstri ve Sistem Mühendisliği bölümünden, Mühendislik ya da Mimarlık bölümlerinden başarıyla mezun olduğun takdirde bu alanda kariyer yapabilirsin. Aynı zamanda bu alanda staj yaparak iş hakkında deneyime sahip olduğunda kolaylıkla iş bulabilirsin.

Sistem mühendislerinin çalışma alanları nerelerdir?

Sistem mühendisi pozisyonunda çalışıp kariyer yapmak istersen bu meslek grubunun çalıştığı alanlara göz atabilirsin. Sistem mühendislerinin çalışma alanları arasında farklı alanlarda faaliyet gösteren firmalar yer alır. Ticaret, sanayi alanında faaliyet gösteren firmalarda sistem mühendisleri çalışma imkanı bulabilir. Teknik, biyolojik, finansal, endüstriyel, politik ve çevresel sistemleri inceleyerek araştırma yapan sistem mühendislerini farklı şirketlerde sık sık ihtiyaç duyulur. Farklı bölgelerde bulunan firmaların yayınladığı sistem mühendisi iş ilanlarını gözden geçirip sana en uygun ilana başvurabilirsin.

Sistem mühendisi pozisyonuna başvurmak için hangi yeterliliklere sahip olmak gerekir?

Firmalar belirli dönemlerde sistem mühendisi alımı yapabilir. Firmaların yayınladığı güncel iş ilanlarına Kariyer.net sitesi üzerinden ulaşabilirsin. Sistem mühendisi pozisyonuna eleman arayan işverenler bu alanda bazı gereklilikler arayabilir. Sistem mühendisi iş ilanlarında eğitim şartları yer alır ve firmalar bu konuya önem verir. Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olup staj yaptıysan sistem mühendisi olarak çalışabilirsin. Aynı zamanda bu alanda iş tecrüben varsa ve gereken bilgisayar programlarını kullanabiliyorsan firmalar tarafından sistem mühendisi iş ilanı başvurularına geri dönüş alabilirsin.

notifications İş Alarmı kur