28

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir SMMM İş İlanları

Şehir seçin arrow_drop_down
İlçe seçin arrow_drop_down




search


search








Seçili Filtreler (1)Filtreleri Temizle

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir SMMM cancel

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir SMMM İş İlanları

Üniversitelerin işletme, iktisat, maliye ve kamu yönetimi gibi bölümlerinden mezun olarak işletmelerin veya kendi açtığı büronun muhasebe işlemlerini yürüten ve denetleyen meslek grubuna serbest muhasebeci mali müşavir denir. Mali müşavirler, gerektiği takdirde yürüttüğü ve denetlediği muhasebe işlerinin, mevzuata uygun raporlarını işletmeye ve resmi birimlere sunmakla da yükümlüdür. Mali müşavirlik, muhasebeciliğe yorum katmak olarak da tanımlanan kapsamlı bir alandır. Firmalar mali kararlarında büyük ölçüde mali müşavirlerin analizlerinden yararlanırlar. Bu noktada önemli bir yeri bulunan mesleğe çoğu işletmede ihtiyaç duyulur. Meslekte iş arayanlar, denetleme firmalarının açtıkları serbest muhasebeci mali müşavir iş ilanları  kategorisine bakabilir. Ayrıca mali müşavirlik mesleği, bir firmaya bağlı olarak yürütülebileceği gibi kişilerin kendi bürolarında da yürütülebilir.  

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir SMMM Ne İş Yapar?

Serbest muhasebeci mali müşavirlerin en temel görevi muhasebe yapmak olarak bilinse de bu kişiler pek çok göreve sahiptir. İşletmecilik, muhasebe, finans ve mali mevzuat gibi konularda detaylı bilgi sahibi olan mali müşavirler tüm bu konularda çalıştıkları işletmeye destek olurlar. Mali müşavirler aylık olarak veya belirlenmiş belli bir hesap dönemi için kar-zarar durumunu hesaplar. İşletmelerin mali tablo düzenlemelerini yaparak bu tablolar hakkında inceleme yapıp görüş bildirir. Sonuçlar dahilinde işletmeye mali durumunu geliştirme fikirleri verir. Mali müşavirler aynı zamanda işletmeye ait tüm mali evrakları mevzuat kapsamında ilgili defterlere kaydederler. Bu defterlerde kaydettikleri mali bilgileri kayıt altına alarak mali güvenliği sağlarlar. Pek çok yasal belge düzenlenmesinde görev alan mali müşavirler, gerekli beyannameleri düzenleyerek onaylarlar ve bu beyannamelere ait tahakkuk fişini alırlar. Vergi mükellefleri ile bu fişleri paylaşarak vergilerin ödenme sürecini yakından takip ederler. Vergi, fon ve cezalarla ilgili raporlarını oluşturur ve tutarsız gördükleri ödemeleri inceleyerek çözmeye çalışırlar. Özel durumlarda kişi veya kurumların vergi dairesi ile yaşadığı durumları düzeltmeye çalışırlar. Tüm bunlara ek olarak serbest muhasebeci mali müşavir arayanlar mali müşavirlerden görevli personellerin SGK dökümanlarını oluşturup onaylamasını ve işletmenin bölünme, adres değişikliği ve devir gibi durumlar yaşaması halinde resmi işleyişe uygun olarak yönlendirmeler yapmalarını da ister.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir SMMM Mesleği İçin Hangi Yeteneklere Sahip Olunmalı?

Serbest muhasebeci mali müşavirlik, yoğun çalışma saatlerine sahip ve dikkat gerektiren bir meslektir. Mali müşavir olmak için gereken en temel yetenek hesap yapabilme yeteneğidir. Mali müşavirler hesap makinesini profesyonel anlamda kullanabilmelidir. Önceleri daha çok elle yapılan muhasebe işlemleri artık daha çok elektronik ortama taşınarak yapılır. Elektronik muhasebe programları işlemlerin yürütülmesinde hem zaman hem de iş yükü bakımından pek çok kolaylık sağlar. Bu bakımdan mali müşavirlerin internet ortamındaki ön muhasebe ve genel muhasebe programlarına hakim olmaları bu açıdan önem taşır. Güncel serbest muhasebeci mali müşavir iş ilanları içerisinde aranan en önemli yeteneklerden birisi bu programları bilmektir. Bunların yanında yasal defterleri, makbuzları ve beyannameleri düzenleyebilmeleri açısından yasal mevzuatı ve kanunları da çok iyi bilmeleri gerekir.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir SMMM Mesleği İçin Hangi Eğitim ve Belgeler Gerekir?

Serbest muhasebeci mali müşavir olabilmek için üniversitelerin hukuk, maliye, iktisat, muhasebe, bankacılık, işletme ve kamu yönetimi gibi bölümlerinde en az lisans seviyesinde bir eğitim tamamlama şartı bulunur. Mali müşavirlerin lisans eğitimini tamamladıktan sonra iş hayatına başlayabilmeleri için serbest muhasebe mali müşavirlik sınavına girip başarılı olması ve bu alanda 3 yıllık stajlarını başarıyla tamamlamaları gerekir. Yüksek lisans mezunu olanlar için ise staj süresi 2 yıla indirgenir. Staj yapmak için yetiştirilmek üzere SMMM iş ilanları değerlendirilebilir. Tüm bu koşulları başarı ile sağlamış adaylar ruhsat alarak mali müşavirlik mesleğine başlayabilirler. Kendi bürosunda mesleğini yürütmek isteyen mali müşavirlerin ayrıca görev yaptıkları odadan tescil belgesi almaları gerekir. Bu meslek odalarında da iş fırsatları bulunur. İzmir serbest muhasebeci mali müşavirler odası iş ilanları içerisinde mali müşavir alımları yapılır. Ayrıca meslekte 10 yılı tamamlayan serbest muhasebeci mali müşavirler (SMMM) yeniden sınava girerek yeminli mali müşavir (YMM) olma hakkı kazanabilirler.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir SMMM Ne Kadar Maaş Alır?

Mali müşavirlerin aldıkları maaş çalıştıkları yere, yetkinliklerine ve deneyim sürelerine bağlı olarak değişir. Gelirlerinin belirlenmesinde tuttukları defter sayısı ve görev aldıkları farklı faaliyetler de önemli farklılıklar yaratabilir. Mali müşavirler en yüksek geliri kendi bürolarında çalışarak elde ederler. Kendi işini yapmak isteyen mali müşavirler SMMM bürosu iş ilanları içerisinde belirtilen maaşlar ile çalışabilirler. Maaşlar çalışılan ildeki iş yoğunluğuna göre de farklılık gösterir. Örneğin, Çorlu SMMM iş ilanlarında maaş miktarı genel olarak birbirine yakındır.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir SMMM Nerelerde Çalışır?

Mali müşavirlik çok fazla ihtiyaç duyulan bir meslek dalıdır. Mali müşavirlerin 2 çeşit çalışma biçimi bulunur. Bunlardan ilki mali müşavirlerin kendi bürosunu açıp bağımsız olarak çalışmasıdır. Mali müşavirin kendine ait büro açabilmesi için büro tescil belgesine sahip olması gerekir. İkinci çalışma biçimi ise serbest mali müşavir iş ilanları içerisinde bulunan denetim şirketlerinde görev alarak bağımlı bir şekilde çalışmalarıdır. Burada çalışan müşavirlerin çalıştıkları denetim firması dışında iş yapması yasaktır. 

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Olma Şartları Nelerdir?

Serbest muhasebeci mali müşavir olmak için yasal olarak belirlenen bazı şartlar bulunur. Bunlar arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak ve memuriyetten çıkarılmamış olmak şartları bulunur. Beş yıldan fazla hüküm giymemiş olmak ve meslek etik kurallarına aykırı niteliklere sahip olmamak da diğer şartlardır. Bu şartları sağlayan İstanbul’daki kişiler SMMM iş ilanları İstanbul kategorisine bakabilirler.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir SMMM Nasıl Çalışır?

Serbest muhasebeci mali müşavirlerin çalışma koşulları, çalıştıkları yere göre farklılık gösterse de mali müşavirler genel olarak bilgisayar başında ofis ortamlarında çalışırlar. Özellikle hesap dönemlerinin sonunda yetiştirilmesi gereken işler olduğunda mali müşavirlerin yoğun çalışma saatleri olabilir. Koşullar, SMMM iş ilanları içerisinde detaylı olarak belirtilir.

Sıkça Sorulan Sorular

Tam zamanlı Serbest Muhasebeci Mali Müşavir SMMM iş ilanlarını nasıl bulabilirim?

Tam zamanlı Serbest Muhasebeci Mali Müşavir SMMM iş ilanlarını ''Filtreler'' bölümünde yer alan ''Çalışma Şekli'' kategorisinden ''Sürekli / Tam Zamanlı'' seçeneğini tıklayarak keşfedebilirsin. Ayrıca dönemsel, proje bazlı, serbest ve yarı zamanlı iş ilanlarını da yine bu alandaki seçenekleri tıklayarak keşfedebilirsin.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir SMMM iş ilanlarına Kariyer.net'te nasıl başvurabilirim?

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir SMMM iş ilanlarını Kariyer.net'te farklı tarih, pozisyon seviyesi ve konuma göre filtreleyebilir, sana en uygun ilanlara hızlıca başvurabilirsin.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir SMMM pozisyonu için en güncel iş ilanlarını görüntüleyebilir miyim?

Güncel Serbest Muhasebeci Mali Müşavir SMMM iş ilanlarını ''Filtreler'' bölümünde yer alan ''Tarih'' kategorisinin altında bulunan ''Bugünün ilanları'' seçeneğini işaretleyerek en güncel Serbest Muhasebeci Mali Müşavir SMMM iş ilanlarına erişebilirsin.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir SMMM iş ilanları için hangi nitelikler aranmaktadır?

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir SMMM için aranan nitelikler iş ilanlarında detaylı olarak yer almaktadır. İş ilanlarında bulunan ''Genel Nitelikler ve İş Tanımı'' bölümünden, adaylarda aranan nitelikleri detaylıca inceleyebilirsin. Ayrıca ''Aday Kriterleri'' bölümünden de tecrübe, eğitim, askerlik ve ehliyet gibi istenilen şartları öğrenebilirsin.

notifications İş Alarmı kur