89

Kaynak Elemanı İş İlanları

Şehir seçin arrow_drop_down
İlçe seçin arrow_drop_down




search


search








Seçili Filtreler (1)Filtreleri Temizle

Kaynak Elemanı cancel

İlanları konuma göre filtrele!

Hiçbir ilanı kaçırma!
Bu aramana uygun yeni bir ilan yayınlandığında ilk senin haberin olsun.
Şu an 2 sayfa içerisinden 1. sayfadasınız

Kaynak Elemanı İş İlanları

Metallerin kaynak makinesi ile kesme ve birleştirme işlemlerini gerçekleştiren kaynak elemanı, metal işleyen tüm firmalarda çalışabilir. Metallerin şekil düzeltme işlemlerini de gerçekleştirebilen kaynak elemanları, metal fabrikalarında verilen çizim doğrultusunda görevini yerine getireceği için teknik resim okuma konusunda bilgiye sahip olmalıdır. İnşaat şantiyelerinde de çalışabilen kaynak elemanları, belirli bir teknik eğitim düzeyine sahip olmalıdır. Güncel kaynak elemanı iş ilanları detaylarında kişinin kaynakçılıkla ilgili mesleki eğitimi tamamlamış olması gerektiği vurgulanır. Kaynak elemanı iş ilanları yeni yayınlar bu eğitim konusunda oldukça titizdir çünkü bu teknik bilgi seviyesi iş güvenliği açısından önem arz eder. Kaynak işlemi sırasında ortaya çıkan ışın, insan bedenini ve göz sağlığını olumsuz etkileyebileceği için bu konuda ne yapacağını bilen kişiler işletmeler için önemlidir.

Kaynak Elemanı Ne İş Yapar?

Kaynak elemanı işletmedeki sorumlusunun kendisine verdiği metal işlerini başarı ile tamamlamakla yükümlüdür. Bu işlemleri yaparken iş sağlığı ve işçi güvenliği kurallarına riayet etmesi de kaynakçılardan beklenir. Kaynak kalitesinin ürünün kalitesine doğrudan etki ettiği durumlarda kaynağın hassas şekilde yapılmasını sağlayacak bilgiye ve beceriye de kaynak elemanı sahip olmalıdır. Kaynak elemanından bir işletmenin beklediği genel işler:

  • Kaynak yapılacak yere gerekli ekipmanları ve malzemeleri taşımak, bunları bir düzen içinde istasyonda barındırmak,
  • Metaller üzerindeki şekil bozukluklarını gidererek işe başlama inisiyatifine sahip olmak,
  • Metaller üzerinde eğme ve bükme işlemlerini yapmak,
  • Demir ve benzeri metallerin proje için gereken ölçülerde kesilmesini ve birleştirilmesini sağlamak,
  • Havşa açmak, gerekirse delme işlemini gerçekleştirmek için matkap kullanmak,
  • Metal perçinleme işlemlerini yapmak ve perçinlenmiş metallerin diğer istasyonlarda kolay bir şekilde işlenmesine olanak sağlamak,
  • Oksi gaz ile köşe, yatay profil ve küt ek kaynağı yapmak,
  • Gazlatı, elektrik ark gibi farklı kaynak yöntemlerine hakim olmak ve her kaynak makinesi ile her alanda çalışabilmek.

 Metal işleme işletmelerinin yoğun olduğu Kocaeli kaynak elemanı iş ilanları yayınlarının en yoğun verildiği yer olsa da bir kaynak elemanı her şehirde kendine uygun bir iş bulabilir. İşleme firmalarındaki elemanlar belirli bir proje üzerinde istenilen işlemleri sürekli gerçekleştirir. Şantiyelerin yoğun olduğu İstanbul kaynak elemanı iş ilanları daha çok elemanın projenin bulunduğu bölgede özel işler yapmasını ister.

Kaynak Elemanı Olarak Çalışmak İçin Hangi Özelliklere Sahip Olmak Gerekir?

Kaynak iş ilanı yayınlarına baktığında kaynakçılıkla ilgili mesleki eğitim almanın gerekli olduğunu görebilirsin. Temel eğitim düzeyi için ilköğretim derecesi yeterli olsa da mesleki yeterlilik kurslarının açtığı kaynakçılık eğitimlerini tamamlamış ve sertifikasını almış olması bir kişinin kaynakçılık yapabilmesi için gereklidir. Kaynak elemanının projelere göre kesme ve birleştirme işlemleri yaptığı düşünüldüğünde teknik resim okuma kabiliyeti kaynak elemanı olarak çalışmak için gerekli bir özelliktir. Ayrıca kaynak işlemi mesleki kazalara neden olabilecek riskli bir iş olduğu için kişinin dikkatli ve kurallara riayet eden bir karaktere sahip olması da oldukça önemlidir. Kaynak elemanı olarak çalışabileceğin işletmeler genellikle vardiyalı çalışma sisteminde olan fabrikalar olduğu için vardiyalı çalışma sistemine ayak uydurabilecek kişilerin bu ilanlara başvurması beklenir. Proje tipi iş yapan firmalar kaynak elemanlarını projenin kurulacağı alana kaynak için gönderebileceği için kişinin ehliyet sahibi olması da bazı firmaların beklentileri arasındadır.

Kaynak Elemanı Olmak İçin Hangi Eğitim ve Belgelere Sahip Olmak Gerekir?

Kaynak elemanı arayan firmalar işe alacakları kişinin kaynakçılıkla ilgili temel düzeyde de olsa mesleki eğitim almış olmasını isterler. Kaynak elemanı olabilmek için ilköğretim mezunu olmak yeterli olsa da bu alanda meslek edinmek isteyenlerin en azından meslek edindirme kurslarının açtığı karnakçılık eğitimlerine katılmaları beklenir. Bu sertifika kurslarının yanı sıra meslek lisesinde metal işlemleri bölümünde mezun olanlar da kaynak elemanı veya ustası olarak işe alınabilir. Kaynakçılık alanında firmada daha yetkili olabilmek için ise yüksekokulların kaynakçılık bölümlerinden mezun olmak gerekir. Kaynak elemanı olacak kişinin bu eğitimler sırasında geometrik çizim, kaynak ve matkap makineleri kullanımı, metal eğme-bükme, metal birleştirme-kesme, lehimleme, diş açma, perçinleme, profil ve boru kaynatma, sızdırmaz kaynak gibi konuları içerir. Bu dersler sayesinde fabrika içinde veya dışında güvenli bir şekilde kaliteli kaynak yapabilecek hale gelebilirsin.  

Kaynak elemanı iş ilanlarında hangi detaylara dikkat edilmeli?

Kaynak elemanı için yayınlanan iş ilanlarında aranan nitelikler kısmının dikkatle incelenmesi oldukça önemlidir. Çünkü bazı firmalar kaynak elemanı olarak işe alacakları kişiden ehliyet, eğitim ve tecrübe konusunda farklı beklentilere sahip olabilir. Bu nedenle yapacağın başvurularda doğru adımı atmak için ilanda yer alan detaylara göz atmak önemlidir. Kariyer.net’ten kaynak elemanı iş ilanlarını inceleyebilirsin.

Kaynak elemanı iş ilanlarına kimler başvurabilir?

Kaynak elemanı iş ilanları için başvuru yapacak kişilerin kaynakçılıkla ilgili teknik eğitim alması beklenir. Mesleki kurslardan kaynakçılıkla ilgili sertifika almak, meslek lisesinde metal işleme bölümlerinde okumak veya yüksekokullarda kaynak bölümlerini tamamlayan kişiler kaynak elemanı ilanlarına başvurabilir. Ayrıca başvuru yapacak kişinin fabrikaların genel çalışma şekli olan vardiyalı çalışmaya uygun bir yapısı olması da gerekir.

Kaynak elemanı iş ilanlarına nasıl ulaşılır?

Kaynak elemanı ile ilgili iş ilanlarına kariyer.net üzerinden ulaşabilirsin. Çoğu metal işleme firması buradan ilanlarını yayınlayarak kısa sürede eleman ihtiyaçlarını karşılamak isterler. Kariyer.net’te profil açtıktan sonra arama bölümüne işi ve çalışmak istediğin şehri yazarak ilanlara ulaşabilirsin. Örneğin Bursa’da ikamet eden kişilerin Bursa kaynak elemanı iş ilanları yayınlarını incelemeleri daha sağlıklı bir iş arama süreci sağlar.

Kaynak elemanı iş ilanlarında aranan kriterler nelerdir?

Kaynak elemanı iş ilanları bugün yayınlananlara bakarsan aranan kriterlerin kaynakçılıkla ilgili teknik bilgi ile çok yakından alakalı olduğunu görebilirsin. Kaynak yapmak ile ilgili temel eğitimleri tamamlamış olmak aranan kriterlerin en başında gelir. Ancak işletmenin yapısına göre kaynakçılık eğitimi düzeyi değişiklik gösterebilir. Tecrübe, ehliyet, yoğun çalışma temposuna uyum da aranan diğer kriterler arasındadır. 

Sıkça Sorulan Sorular

Kaynak elemanı iş ilanları en çok hangi bölgelerde yayınlanır?

Kaynak elemanı iş ilanları, metal işleme fabrikalarının ya da atölyelerinin yoğun olduğu bölgelerde yayınlanır. Bu gibi işletmeler ise genellikle büyükşehirlerde bulunur. Bu bakımdan değerlendirildiğinde kaynak elemanı iş ilanlarının en yoğun yayınlandığı bölge Marmara Bölgesi'dir. Marmara Bölgesi'nde İstanbul ve Kocaeli gibi birçok fabrikaya ev sahipliği yapan şehirlerde kaynak elemanı ilanları daha çok görülür. Marmara Bölgesi'nin yanında İç Anadolu ve Ege Bölgesi'nde de kaynak elemanı iş ilanları sıklıkla yayınlanır. Bu bölgelerde ise Ankara ve İzmir gibi büyükşehirler öne çıkar. Diğer yandan kaynak elemanlarına neredeyse tüm bölgelerde ihtiyaç duyulduğu için birçok kişi kendi yaşadığı bölgede kaynak elemanı olarak çalışma fırsatı bulabilir.

Tam zamanlı kaynak elemanı iş ilanları nerelerdedir?

Kaynak elemanı iş ilanları tam zamanlı, yarı zamanlı ya da dönemsel başlığı altında yayınlanabilir. Tam zamanlı olarak istihdam edilen kaynak elemanları genellikle günde 8 ile 10 saat aralığında ve haftanın 5 ya da 6 günü çalışır. Tam zamanlı olarak çalışmak isteyen kaynak elemanları genellikle fabrikalarda ve atölyelerde iş imkanı bulabilirler. Ayrıca yine ihtiyaç duyulması halinde metal işlemlerinin gerektiği küçük işletmelerde de kaynak elemanı tam zamanlı olarak çalışabilir.

Kaynak elemanı olmak için hangi kabiliyetler gereklidir?

Kaynak elemanı olmak isteyen kişilerin kaynak yapım aşamasında kullanılan makineleri öğrenmeleri ve metalin işlenmesi konusunda eğitim almaları gerekir. Kaynak elemanı olmak isteyen bireyler, özel ya da resmi kurumlarda verilen eğitimlere katılarak kendilerini geliştirebilirler. Kaynak elemanlarının bu eğitimler sonucunda metali iyi tanımaları ve doğru işleyebilmeleri gerekir. Başlıca sahip olmaları gereken kabiliyetleri ise kaynak makinelerini kullanabilme, metali kesebilme ve birleştirebilme becerileridir. Ayrıca kaynak elemanı olmak isteyenler, usta-çırak ilişkisiyle mesleğe adım atabilir.

Kaynak elemanı arayan firmalar hangi sektörlerdedir?

Kaynak elemanları metal işlemenin, kesmenin ya da birleştirmenin olduğu neredeyse tüm sektörlerde aktif olarak yer alırlar. Bu işletmeler fabrikalar ya da küçük çaptaki atölyeler olabilir. Buralarda metal ya da metal türü maddeler kaynak elemanları tarafından işlenerek şekillendirilir. Bu işletmeler genellikle otomotiv sektöründe yoğunluk gösterir. Enerji sektöründe de aktif bir şekilde istihdam edilen kaynak elemanları, montaj yapımda da bulunurlar. Bunların yanında mobilya üretiminde montaj gereken kimi bölümlerde kaynak elemanına ihtiyaç duyulur.

notifications İş Alarmı kur