keyboard_arrow_down
7

Kardiyoloji Uzmanı İş İlanları

Şehir seçin arrow_drop_down
İlçe seçin arrow_drop_down




search


search








Kardiyoloji Uzmanı İş İlanları

Hastaneler kardiyoloji uzmanı olarak birçok işçi alımı yapar. Bunların arasında yeterince deneyimli olanları göz önünde bulundururlar. Kardiyoloji uzmanı işçi alımı yapan hastanelerin bazı kriterleri mevcuttur. Kardiyoloji uzmanı olarak çalışacak kişilerin branşı ile ilgili tanı ve yaklaşımda deneyimli olması gerekir. Kariyer.net’te yayınlanan ilanlar arasında kardiyoloji uzmanı için uygun pozisyonları görüntüleyebilir ve sana uyan iş ilanlarını inceleyebilirsin. Kolay bir arama deneyimi için arama butonunda meslek kısmına kardiyoloji uzmanı yazarak aradığın iş ilanlarına erişebilirsin. Aynı şekilde arama butonunda şehir kısmına çalışmak istediğin ve sana yakın olan şehri yazarak kardiyoloji uzmanı iş ilanlarına kolayca ulaşabilirsin.

Kardiyoloji Uzmanı Olmak İçin Hangi Özelliklere Sahip Olmak Gerekir?

Kardiyoloji uzmanı; uzmanlık alanını tamamlamış, branş ile tanı ve tedavi yaklaşımları konusundaki deneyimli, mesleği ile ilgili değişimleri takip eden yeri geldiğinde hasta güvenliği ve memnuniyetine önem veren etik değerlerine bağlı olan pozitif ekip çalışanıdır. İşini düzenli, tertipli çalışma sahası içinde disiplinli bir şekilde yapması gerekir. Hastaların hastalığını teşhis etmek amacıyla gerekli tetkikleri yapması gerekir. İhtiyaç halinde hekimlerle konsültasyonda bulunur. Hastalığın tanımı ve sebebi, tedavi süreci, riskleri ve korunma yöntemleri hakkında bilgi verir. Yatış endikasyonu olan hastaların serviste tedavisine karar verir, takip ve kontrolünü yapar. Daha fazla bilgi için kariyer.net’e bakarak kardiyoloji uzmanı arayan firmaların iş ilanlarına başvuru yapabilirsin.

Kardiyoloji Uzmanı Görevleri Nelerdir?

Bir kardiyoloji uzmanı yani kalp damar cerrahı, açık ameliyat üzerine uzmanlaşır. Güncel kardiyoloji uzmanı iş ilanlarında bu meslekte çalışanların görevleri açıkça belirtilir.

  • Kardiyoloji uzmanının görevi  kardiyovasküler sistem üzerinde yer alan hastalıkların tedavi edilmesidir. Kalp hastalıklarının oluşma nedenlerini belirleyerek hastalara tanı ve tedavi yapar. 
  • Ameliyata girecek olan hastaların kalp fonksiyonlarını değerlendirerek raporlar. 

Çalışma alanlarını merak ediyor ve kardiyoloji uzmanı olarak daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsan kariyer.net'i inceleyebilir, özellikle kategorilere ayırarak istediğin her işe dair ilana başvuru yapabilirsin.

Kardiyoloji uzmanı olmak için hangi eğitim ve belgelere sahip olmak gerekir?

Uzman olacak bireylerin tıp fakültesinden mezun olması gerekir. Tıp lisans eğitiminden sonra kişilerin Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavına katılarak kardiyoloji bölümü için yeterli puanı alması gerekir. Uzmanlık eğitimini tamamlayacak olan kişiler 5 yıl boyunca dahiliye alanında uzmanlık için asistanlık yaparlar. Kariyer.net üzerinden kardiyoloji uzmanı iş ilanına başvuru yaparak kariyerinde yeni bir sürece başlayabilirsin.

Kardiyoloji uzmanı kaç saat çalışır?

Uzmanların günün büyük bir bölümünde ayakta olmaları ve haftada ortalama 50-60 saat nöbetçi olarak çalışmaları gerekir. Çalışma saatleri esnektir ve o gün için hangi ameliyatların planlandığına bağlı olarak mesai süreleri belirlenir. Belirli bir saat söz konusu değildir. 

Kardiyoloji uzmanı iş ilanlarına başvururken hangi detaylara dikkat edilmelidir?

Kardiyoloji uzmanı olarak başvuru yapacak olan kişilerin okudukları okulları ve aldıkları belgeleri içeren kendi kriterlerine uyan iş ilanlarına göz atmaları gereklidir. İlanlar da çalışma saatleri ve koşulları bulunur. Başvuru yapacak kişilerin ilanın içeriğini ve detaylarını inceleyerek dikkat etmeleri gerekir. 

Kardiyoloji uzmanı nerelerde çalışabilir?

Kardiyoloji uzmanları; hastaneler, kardiyoloji kliniği, yoğun bakım, poliklinikler, kateter laboratuvarı gibi alanlarda görev alabilir. Sağlık kurumlarının ihtiyaçlarına göre belirli süreli veya tam zamanlı olarak çalışabilir. Ayrıca, Türk kalp vakıflarında da kardiyoloji uzmanı olarak görev alınabilir. Kardiyoloji uzmanı aranıyor ilanı veren işverenlere ulaşmak için kariyer.net’e bakıp başvurunu gerçekleştirebilirsin.

Sıkça Sorulan Sorular

Kardiyoloji uzmanı nasıl olunur?

Öncelikle Tıp Fakültesi'nden mezun olman gerekir. Başarı ile tamamladığın bölümün ardından Tıp Uzmanlık Sınavlarına girerek belirli bir puanı alman farklı tercihlerde bulunmana yardımcı olur. TUS olarak adlandırılan bu sınavlar ile Kardiyoloji bölümüne girebileceğin puanın hedefine seni bir adım daha yaklaştırır. Dahiliye alanında uzmanlık için asistanlık yapman da senden beklenen bir başka başarı aşamasıdır. Bu süre ise 5 senedir. Tüm bu çalışmalarının ardından kardiyoloji uzmanı olarak çeşitli kurumlarda işe başlayabilirsin.

Kardiyoloji uzmanı ne iş yapar?

Öncelikle hastanın fiziki muayenesini eksiksiz olarak yapman gerekir. Tıbbi öyküler hakkında detaylı bilgiler temin etmen doğru teşhislerde bulunmana zemin hazırlar. Yaptığın teşhise göre EKG, efor testi, tilt testi gibi gerekli olan tetkikleri istemen gerekir. Özel durumlarda diğer doktorlar ile konsültasyon yapman da görevlerin arasında yer alır. Hastalara ve hasta yakınlarının hastalık ile ilgili detaylı bilgi, öneri, soru-cevap gibi yöntemlerle daha bilinçli olmalarına yardımcı olman gerekir. Hastalarını takibe alman ve beklenmeyen durumlar karşısında ne yapacağını bileceğin planlarının olması donanımını, deneyimini ve teknik bilgini ortaya koyar.

Kardiyoloji uzmanı iş ilanlarında adaylarda hangi kriterler aranır?

İlanlarda kardiyoloji uzmanının taşıması gereken donanımlar detaylı olarak yer alır. Bu kriterlere bakıldığında öncelikle uzmanlık için gerekli ve yeterli şartları taşıması kişide aranan ilk kriterdir. TUS'tan yeterli puanı almış olması, Dahiliye Bölümü'nde yeterli süre çalışmış olması işe alınacak aday için gereklidir. Yeterli teknik bilgi ve donanım, deneyim kurumlar arasında değişiklik gösterebilir. Aynı zamanda hastalar ile olan iletişim sağlık sektörü için en önemli kriterler arasında yer alır. Kontrollerin düzenli yapılması, hastaların bu konuda bilinçlenmesi senin aracılığınla gerçekleşir. Elbette çalışacağın kurum da en az hastaların kadar bu noktada özenli davranır.

Kardiyoloji uzmanı unvanı kimlere verilir?

Kardiyoloji uzmanı belli eğitim aşamalarını başarı ile tamamlar ve unvanı almaya hak kazanır. Kardiyoloji uzmanlığı sürecinde tamamlanması gereken eğitim sıralaması şu şekildedir: Öncelikle Tıp fakültesinden mezun olman gerekir. 6 yıllık lisans eğitimini başarı ile tamamladıktan sonra TUS adı verilen Tıpta Uzmanlık Sınavı'na girmen, Kardiyoloji bölümü için gerekli olan puanı alman önemlidir. Bu aşamanın ardından Dahiliye bölümünde 5 yıl boyunca asistanlık yapman gereklidir. Tüm bu aşamaların ardından uzmanlık unvanını almaya hak kazanabilirsin.

notifications İş Alarmı kur