1

Embriyolog İş İlanları

Şehir seçin arrow_drop_down
İlçe seçin arrow_drop_down




search


search








Seçili Filtreler (1)Filtreleri Temizle

Embriyolog cancel
Hiçbir ilanı kaçırma!
Bu aramana uygun yeni bir ilan yayınlandığında ilk senin haberin olsun.

Embriyolog İş İlanları

Tüp bebek teknolojisinin gelişmesi ve bu yöntemle bebek sahibi olan kişilerin sayısının artması ile birlikte embriyoloji ön plana çıkar. Birçok kişinin yoğun ilgisiyle emriyoloji talep gören bir alan haline gelir. Embriyologlar sağlık alanında çalışırlar ve günümüzde çok önemli bir konuma sahiptirler. Özellikle insanların çocuk sahibi olmaya yönelik taleplerinin karşılanması açısından önemi düşünülürse; embriyologların profesyonel kişiler olmalarının yanı sıra, toplumun ihtiyaçlarına cevap verme isteklerinin olması, bu yolda işini severek yapan kişiler olmaları önem arz eder. Embriyolog iş ilanları bay ve bayan adaylar için çeşitli sağlık kurumlarında çalışma fırsatları sunar. Güncel embriyolog iş ilanlarına kariyer.net üzerinden başvuruda bulunabilirsin.

Embriyolog Ne İş Yapar?

Embriyoloji zigotların oluşum, büyüme ve gelişimlerini gözlemleyen bilim dalıdır. Embriyolog ise bu alanda eğitim alan hastane ve tüp bebek merkezlerinde çalışan personeldir.

  • Embriyologlar genel anlamda tüp bebek tedavisi üzerinde çalışırlar ve üreme süreçleri ile ilgilenirler. 
  • Yumurta ve sperm örneklerini alıp, gerekli analizleri gerçekleştirirler. Yumurta ve spermlerin dondurulması, döllenme aşamaları, zigotun gelişiminin izlenmesi ve analiz edilmesi embriyoloğun sorumluluğudur.
  • Alınan numunelerin kayıtlarını tutup ve uygun koşullarda muhafaza edilmesini sağlar. Bu süreç boyunca hastaların gerekli muayenelerini yapar. Uygulanacak tedaviyi tespit eder. 
  • Laboratuvarın genel işleyişi ile ilgilenir. Kullanılan cihazların temizliğinin yapılmasını, eksikliklerin giderilmesini sağlar. 
  • Embriyolog tüm bu süreç boyunca hastaların mahremiyetlerinin korunmasını sağlar. 

Bunların dışında çalıştığı kuruma bağlı olarak değişen görev ve sorumlulukları olabilir. Embriyolog iş ilanları için kariyer.net’i ziyaret edebilirsin. 

Embriyolog Nasıl Olunur?

Embriyolog olmak için tıp fakültesinden mezun olduktan sonra TUS’a girerek Histoloji ve Embriyoloji alanında uzmanlık yapmak gerekir. Aynı zamanda üniversitelerin Fen Fakültelerinde eğitim veren Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik ya da Genetik Mühendisliği bölümlerinden mezun olan kişiler de Tıp Fakültelerinin Histoloji ve Embriyoloji alanında uzmanlık yaptıktan sonra embriyolog olabilirler. Ancak embriyolog olarak laboratuvarlarda çalışabilmek için Sağlık Bakanlığı’nın izin verdiği merkezlerden ilgili eğitimin alınması gerekir. Bu eğitimden sonra embriyolog olarak sağlık merkezlerinde çalışabilirsin. Ayrıca embriyoloji alanında doktora yaparak alanında uzmanlaşabilirsin. Embriyolog olmak uzun bir eğitim sürecini gerektirir. Bu nedenle sağlık alanında çalışmak isteyen, ilgi duyan, araştırmacı, alanına dair yenilikleri takip eden kişiler için bu meslek uygundur. Embriyolog ilanları yayınlayan firmalar ayrıca adaylardan başka yetkinlikler de talep edebilir.

Embriyolog olmak için hangi belgeler gerekir?

Embriyolog olmak için öncelikle tıp fakültesi veya fen fakültesinin ilgili bölümlerinden mezuniyet belgesi, Histoloji ve Embriyoloji alanında uzmanlık yapıldığına dair belge gereklidir. Daha sonra laboratuvarlarda embriyolog olarak çalışmak için Sağlık Bakanlığı’nın izin verdiği merkezlerden embriyolog olmak için gerekli eğitimin ve sertifikanın alınması gerekir. Bu eğitimler ücretlidir. Ayrıca yabancı dil bilgisini gösteren bir belge de embriyoloji alanında çalışmak ve kariyer yapmak isteyen adaylar için bir avantaj sağlar. 

Embriyolog çalışma şartları nasıldır?

Embriyologların çalışma ortamları laboratuvardır. Buradaki cihazların kullanımından ve işleyişinden sorumludurlar. Genellikle yoğun bir iş temposunda çalışırlar. İş saatleri uzun olabilir. Bu yüzden embriyolog olmak isteyenlerin laboratuvar ortamında çalışmayı seven ve yoğun iş temposuna ayak uydurabilecek kişiler olmaları gerekir. Aynı zamanda insanlarla iletişim kurmayı gerektiren bir meslektir. Ancak bu çalışma temposuna bağlı olarak embriyologların maaşları tecrübeye ve başka birçok faktöre de bağlı olarak değişir.

Embriyolog iş ilanlarına nasıl ulaşabilirim?

Embriyolog olmak için gerekli eğitimlere ve belgelere sahipsen ve şartları sağlıyorsan, iş ilanlarına kariyer.net üzerinden ulaşabilirsin. Kariyer.net üzerinde bir profilin yoksa hesap açıp özgeçmiş oluşturabilirsin. Eğitim ve tecrübelerini özgeçmişine ekleyerek işverenlerin dikkatini çekebilirsin. Embriyolog mesleğini şehir bazında ya da sana uygun filtreleri yaparak arayabilir, böylece kriterlerine uygun bir listeleme yaparak başvuru aşamasına geçebilirsin.

Embriyolog nerelerde çalışabilir?

Embriyoloji günümüzde oldukça talep gören, aynı zamanda prestijli bir alandır. Eğitimini bu alanda tamamlamış kişiler hastanelerde, özel sağlık merkezleri, laboratuvarlarda ve tüp bebek merkezlerinde çalışma imkanı bulabilirler. Çalıştıkları kuruma göre çalışma koşulları değişiklik gösterebilir. Embriyolog iş ilanları bayan ve baylar için yayınlanan seçeneklere kariyer.net üzerinden ulaşarak başvurunu tamamlayabilirsin.

Sıkça Sorulan Sorular

Embriyolog unvanına nasıl sahip olunur?

Sağlık Bakanlığı'na bağlı merkezlerde ilgili dersleri alman Embriyolog sertifikasını almana hak tanır. Elbette bu kurslara katlabilmen için de çeşitli kriterleri taşıman gereklidir. Üniversitelerin Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü'nden mezun olman ve tüm staj, uygulamalı dersleri başarı ile tamamlaman öncelikli kriterdir. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavında yeterli puanı alarak Emriyoloji ve Histoloji Bölümü'ne girmeye hak kazanman da gerekli olan bir diğer aşamadır. Tüm bu süreçten sonra alacağın sertifika ile farklı tüp bebek merkezlerinde ve ilgili sahada çalışmalar gerçekleştirebilirsin.

Embriyologlar nerelerde çalışır?

Embriyologlar çeşitli tüp bebek merkezlerinde çalışabilirler. Bununla birlikte zigot oluşumu, gelişimi ve büyümesi ile ilgili farklı araştırmalar yapılması seni de farklı hastanelerde ve bölgelelrde çalışmaya davet eder. Embriyoloji ve labaratuvar sorumlusu belgesini almanla birlikte farklı araştırmalara ve çalışmalara katılabilirsin. Teknik bilgi ya da uygulama kısmıyla ilgili elde edeceğin veriler çalışmalara bir yenisi eklemene yardımcı olur. Hareketli nooktalarda ve tüp bebek merkezlerinde yoğunluktan dolayı çeşitli departmankara ve araştırmalara yönlendirilebilirsin.

Embriyologlar ne iş yapar?

Tüp bebek tedavisinde hastalara uygulanacak tedavileri iyi bilmen gerekir. Hangi durumlarda ne tür yöntemlere başvurman gerektiği hassas bir konudur. Üreme sağlığı ie ilgili gerekli donanıma sahip olursan ve kendini sürekli geliştirirsen gelen sorulara ve sorunlara daha profesyonel çözümler üretebillirsin. Numunelerin kontrol edilmesi ve uygun ortamda muhafaza edilmesi de yine senin aracılığınla gerçekleşir. İlgili tanı ve tedavi ile dikkatli bir şekilde ilgilenmen, bu süreçte sana yardımcı olacak ekipmanları yanında hzır etmen verimlilik açısından önemlidir.

Embriyolog sertifikasını kimler alabilir?

Üniversitenin Fen/ Biyoloji bölümlerinden ya da Tıp fakültelerinden mezun olman ilk şarttır. TUS olarak adlandırılan Tıp Uzmanlık Sınavından elde ettiğin başarı seni bu bölüme yönlendirebilir. Histoloji ve Embriyoloji Bölümlerini seçerek bu alanda çeşitli çalışmalar yürütebilirsin. Sağık Bakanlığı'na bağlı olan tüm kurumlarda eğitimini tamamlayan herkes bu alanda çalışmalar yürütebilir, sertifika alabilir ve ilgili tüp bebek merkezlerinde çalışmaya başlayabilir. Üreme ile ilgili hazırlayacağın tez bu süreçte gerekli olan çalışmalardan sadece biridir. Sağlık Bakanlığı'nın izin verdiği Embriyoloji merkezlerinde çalışmalarını gerçekleştirerek eğitimini tamamlayabilir ve böylece sertifikayı almaya hak kazanırsın.

notifications İş Alarmı kur