506

Elektrik Elektronik Teknisyeni İş İlanları

Şehir seçin arrow_drop_down
İlçe seçin arrow_drop_down




search


search








Seçili Filtreler (1)Filtreleri Temizle

Elektrik Elektronik Teknisyeni cancel
AREN TEKNOLOJİ A.Ş.
Elektrik Elektronik Teknisyeni
AREN TEKNOLOJİ A.Ş.
Ankara İş Yerinde
Tam zamanlı
1 gün
Hiçbir ilanı kaçırma!
Bu aramana uygun yeni bir ilan yayınlandığında ilk senin haberin olsun.
KT&G Tütün Mamülleri
Secondary Teknisyeni
KT&G Tütün Mamülleri
İzmir İş Yerinde
Tam zamanlı
1 gün
ALTINSOY TELEKOMÜNİKASYON GÜVENLİK EĞLENCE MERKEZİ TEKSTİL GIDA LOKANTA SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
Elektrik Elektronik Teknisyeni
ALTINSOY TELEKOMÜNİKASYON GÜVENLİK EĞLENCE MERKEZİ TEKSTİL GIDA LOKANTA SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
Adana İş Yerinde
Tam zamanlı
15 gün

İlanları konuma göre filtrele!

METROPOL UN ÜRÜNLERİ SAN VE TİC.AŞ
Elektrik Elektronik Teknisyeni
METROPOL UN ÜRÜNLERİ SAN VE TİC.AŞ
İzmir İş Yerinde
Tam zamanlı
26 gün
Hiçbir ilanı kaçırma!
Bu aramana uygun yeni bir ilan yayınlandığında ilk senin haberin olsun.
Şu an 11 sayfa içerisinden 1. sayfadasınız

Elektrik Elektronik Teknisyeni İş İlanları

Kurumsal elektrik şirketlerinin yaygınlaşması, yeni internet dağıtım şirketlerinin açılması ve fiber altyapının artmasıyla birlikte elektrik elektronik alanında büyük gelişim ve değişimler yaşanmaya başlamıştır. Bu bağlamda ilgili sektörde görev yapan donanımlı elemanlara da ihtiyaç artar. Elektrik elektronik teknisyeni, elektrikli ekipmanların veya cihazlarda kullanılan elektronik bileşenlerinin bakımını ve tamirini yapar. Gerçekleştirilen bu bakım ve onarım faaliyetlerini açıklayan raporlar hazırlar. Elektrik elektronik teknisyenleri; elektrik dağıtım şirketlerinde, telekomünikasyon firmalarında ve endüstriyel şirketlerde çalışabilir. Sen de bu alanda meslek yaşamına devam etmek istiyorsan, kariyer.net’te yer alan elektrik elektronik teknisyeni iş ilanları İzmir veya Ankara gibi farklı il seçeneklerini inceleyebilirsin. 

Elektrik Elektronik Teknisyeni Ne İş Yapar?

Elektronik teknikerleri ve elektrik mühendisleri ile bir arada çalışan elektrik elektronik teknisyenleri, elektrik ile ilgili tesisatların ve makinaların kurulmasını sağlar. Aynı zamanda çeşitli plan, taslak ve çizimleri kullanarak talimatlara uygun planlar hazırlar. Bu planların hazırlanan projeye uyumlu olup olmadığını denetler. İlgili bölgedeki her türlü aydınlakta ve kablolama sistemlerinin kurumlarını da elektrik elektronik teknisyenleri yapar. Elektrik sisteminde meydana gelen her türlü arızanın tespitini yaparak çözüm üretir. Sen de bu görevleri yerine getirebileceğine inanıyorsan ilgili elektrik elektronik teknisyeni iş ilanlarına kariyer.net'ten ulaşarak başvurularını yapabilirsin.

Elektrik Elektronik Teknisyeni Olmak için Hangi Özelliklere Sahip Olmak Gerekir?

Elektrik elektronik teknisyeni olarak görev yapmak isteyenlerin bazı özelliklere sahip olması beklenir. Bu nitelikler şöyle sıralanabilir:

  • Alanı ile ilgili teknik becerilere sahip olmalıdır.
  • Doğru bir planlama ve organizasyon yeteneği sergilemelidir.
  • Takım çalışmalarına yatkın olmalıdır.
  • Sorumluluk sahibi ve disiplinli olarak etkili iletişim becerileri sergilemelidir.
  • Elektronik renk kodlarını okuyabilmeleri için, renk körlüğüne sahip olmamaları gerekir.
  • Analiz yeteneğine sahip olmalıdır.
  • İş yerinin sağlık ve güvenlik kurallarına uygun çalışmalı, iş takibinde başarılı olmalıdır.
  • Gerektiğinde yoğun ve tempolu iş ortamında çalışmaya uyum gösterilmelidir.

Sen de bu özelliklere sahip olduğunu düşünüyorsan elektrik elektronik teknisyeni iş ilanları Ankara gibi şehir bazında filtrelemeler yaparak aradığın seçeneklere kariyer.net’ten rahatlıkla ulaşabilirsin.

Elektrik elektronik teknisyeninin görev ve sorumlulukları nelerdir?

Pek çok farklı görevi ve sorumluluğu bulunan elektrik elektronik teknisyenleri, her türlü elektronik kurulum, bakım, arıza, onarım ve montaj işlemlerini yapar. Gerekli kayıtları tutarak raporlar hazırlar, eksik malzeme ve tedarik için önerilerde bulunur. İşin organize edilmesini sağlayarak ekibin verimli çalışmasına destek olur. Elektrik mühendisleri ile iş birliği içerisinde çalışarak tamir işlemini gerçektirir.

Elektrik elektronik teknisyeni olmak için hangi eğitimleri almak gerekir?

Elektrik elektronik teknisyeni olarak faaliyet göstermek isteyenlerin alanı ile ilgili eğitimleri tamamlamış olması gerekir. Dört yıllık eğitim veren mesleki teknik liselerin elektrik elektronik teknolojileri bölümlerinden mezun olan kişiler, staj programlarını tamamlayarak bu alanda görev alabilir. Sen de bu eğitim şartlarına uygunluk gösteriyorsan kariyer.net’ten en güncel elektrik elektronik teknisyeni iş ilanlarına ulaşabilirsin.

Elektrik elektronik teknisyeni olarak iş bulabilir miyim?

Günlük yaşamın her alanında elektrikle çalışan birçok alet mevcuttur. Bu nedenle elektrik elektronik teknisyenliği pozisyonu da zamanla yaygınlaşan ve tercih edilen mesleklerden biri hâline gelir. Elektrik elektronik teknisyenleri için pek çok iş imkânı bulunur. Fabrikalarda, inşaat firmalarında veya farklı sektörlerde iş bulman mümkündür. Elektrik elektronik teknisyeni arayanların yayınladığı ilanlara göz atarak senin için ideal olanları belirleyebilir, başvurularını tamamlayabilirsin. 

Elektrik elektronik teknisyeni maaşları ne kadardır?

Elektrik elektronik teknisyenlerinin maaş oranları pek çok farklı faktöre bağlı olarak değişiklik gösterir. Sektörel tecrübe ve kişisel donanım, ücretler üzerinde etkili olan detaylardır. Bunun yanı sıra çalışılan firmaya bağlı olarak da maaş skalası farklılık arz edebilir. Kariyer.net’te elektrik elektronik teknisyeni arayan firmaları değerlendirerek daha detaylı bilgilere erişebilirsin.

Sıkça Sorulan Sorular

Elektrik elektronik teknisyeninin görev ve yetkileri nelerdir?

Elektrik elektronik teknisyenlerinin görev ve sorumluluklarını şu şekilde sıralayabiliriz. Pano montajı konusunda tecrübeli ve hareket panosu kurma, bünye içerisinde bakım onarım işleri yapan, el becerisi yüksek, hassas cihazlar kullanma tecrübesi olan, elektronik cihazların bakım-onarımı ve arıza giderme konularında her türlü işleri yapan, elektronik güvenlik sistemlerinin montaj ve kurulumu konusunda deneyimli olma, kablolama ve elektronik cihaz montajı yapma, teknik açıdan analitik düşünebilen ve sonuç odaklı hızlı çözümler üretebilme gibi görev ve sorumlulukları bulunur.

Elektrik elektronik teknisyeninin çalışma ortamı nasıldır?

Elektrik elektronik teknisyeni olarak görev aldığında çalışma ortamın binalarda veya elektrik santralleri olur. Çalışma ortamı tesisatın kurulduğu yere göre değişirse de genellikle kapalı ortamlarda görev yaparsın. Elektrik dağıtım sistemlerindeki bozuklukları onarırken değişik hava koşullarında, yüksek yerlere tırmanarak zor şartlarda çalışman gerekebilir. Çalışma ortamını diğer meslek elemanları, elektrik elektronik mühendisleri ve personellerle paylaşırsın.

Elektrik elektronik teknisyeni hangi programlama bilgilerine hakim olmalıdır?

Elektrik elektronik teknisyenlerini görevlerini icra ederken bazı programlara hâkim olmaları iş verenler tarafından tercih nedeni sayılır. Başta görev alınacak alan ile ilgili ilgili ölçüm araç ve gereçleri tanıman ve kullanımı konusunda tecrübeli olman istenir. MS Ofis uygulamalarına hâkim olman ve alanda kullanılan PLC ve AC sürücüleri gibi programları hakkında bilgili olman istenir. Ayrıca EKAT belgesine (elektrik bakım teknisyenleri için) bilgi sahibi olman tercih nedeni sayılan bir diğer kriterdir.

Elektrik elektronik teknisyeni hangi lisans bölümlerine geçiş yapabilir?

Elektrik elektronik teknisyenleri öncelikle 2 yıllık meslek yüksek okullarında elektrik elektronik programlarında okuyup mezun olması gerekir. Bu programdan mezun olduktan sonra teknikerlik unvanına sahip olunur. Tekniker olduktan sonra bazı 4 yıllık programlarına geçiş yapıp lisans derecesi alınabilir. Bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, elektrik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği, endüstri mühendisliği, endüstri ve sistem mühendisliği, enerji sistemleri mühendisliği, enerji yönetimi geçiş yapabileceğin bölümlerdendir.

notifications İş Alarmı kur