warning
İlan yayından kaldırılmıştır

Çözüm Merkezi Uzman Yardımcısı

TurkNet İletişim Hizmetleri

İzmir

İş Yerinde

İş Yerinde

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Tecrübe

Tecrübeli / Tecrübesiz

Departman

Müşteri Hizmetleri / Çağrı M...

Müşteri Hizmetleri / Çağ...

Başvuru Sayısı

417 başvuru

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Tecrübe

Tecrübeli / Tecrübesiz

Başvuru Sayısı

417 başvuru

Departman

Müşteri Hizmetleri / Çağrı Mer...

GENEL NİTELİKLER VE İŞ TANIMI

İnternet eşitsizlikleri ortadan kaldırıyor. Çünkü bilgiye, eğlenceye, eğitime, ticarete, neredeyse her şeye, herkesin, her an, sınırsız erişimini sağlıyor. Herkesin üretmesini, paylaşmasını, kendini ifade etmesini mümkün kılıyor.

Bu yüzden biz herkesin birinci sınıf bir interneti hak ettiğine inanıyoruz ve kendi almak istediğimiz internet hizmetini sunmak için çalışıyoruz.

Sektörümüzde sık rastlanan kotaları, taahhütleri, akıl karıştıran teklifleri, kurnaz fiyatlama oyunlarını sevmiyoruz. Onun için yapmıyoruz.

Merakın, yaratıcılığın, düş kurmanın gücüne inanıyoruz. Hayal ettiklerimizi hayata geçirmek için, hayatı basitleştirmek için, herkesi yapabilir kılmak için teknolojiyi çok iyi kullanıyoruz. Teknolojinin üstüne inancımızı, inadımızı, alın terimizi koyuyoruz. Fikir doğruysa, yapılamazlar, edilemezlere, o işler öyle yürümezlere aldırış etmiyoruz.

Hız tutkunuyuz. Türkiye’nin en hızlı internetini sunuyoruz ve çok daha hızlısını yapmanın peşindeyiz. Yani bu daha başlangıç. Hız tutkumuz internet hızıyla sınırlı değil. Tüm işlerimizde hızın, çevikliğin, yüksek performansın peşindeyiz.

Hayat zaten yeteri kadar karmaşık. Biz işleri basitleştirmeye çalışıyoruz. Dolambaçlı lafların, beyin yakan sözleşmelerin, şirket duvarlarının arkasına sığınmayı reddediyoruz. Bugün git yarın gel, biz biliriz sen bilmezsin, bizim çalışma şeklimiz değil. Bize böyle davranılmasını kabul etmiyoruz, kimseye de böyle davranmıyoruz. İyisiyle, kötüsüyle, doğrusuyla, yanlışıyla, cam gibi saydam olmaya çalışıyoruz.

Müşterilerimizi de kendimiz gibi biliyoruz. Onların samimiyetlerine, iyi niyetlerine, dürüstlüklerine inanıyor; kendilerini ifade etmelerine, hayallerinin peşinde koşmalarına, üretmelerine katkıda bulunmak istiyoruz.

Müşterilerimize mükemmel bir hizmet vermek, bu işin açık ara en iyisi olmak istiyoruz. Bizim sektörün bu konuda pek iyi olmadığını, bizim de daha gidecek çok yolumuz olduğunu biliyoruz. 

 

Bu hedefimizi paylaşan Çözüm Merkezi Uzman Yardımcısı olarak çalışacak çalışma arkadaşları arıyoruz. 

Eğer bu sizseniz tanışmak çok isteriz. Gelin bu hedefe birlikte nasıl ulaşırız konuşalım.


İşin Tanımı

  • TurkNet müşterisinin desteğe ihtiyacı olduğunda, sistemlerin ve teknolojilerin yardımıyla müşteri taleplerine ve beklentilerine uygun çözümler bulabilecek
  • %100 oturarak ama teknoloji yardımıyla sistem ve ağda gezebilecek
  • Desteğe ihtiyacı olduğunda, destek aldığı operasyonların daha iyi çalışması için iterasyon yeteneklerini kullanabilecek
  • Süreçlerin söylediğini değil, doğru olanı yapmak için mücadele verebilecek
  • Tüm işinin kalbine “Müşteriyi” koyabilecek
  • Sadece TurkNet’i değil, gelecek için kendimi de geliştirmek istiyorum, sürekli öğrenmek ve geliştirilmek istiyorum diyebilecek

Genel Nitelikler

  • İzmir lokasyonunda çalışabilecek
  • Pandemi döneminde özellikle evden, sonrasında ev ve ofis ortamında çalışabilecek
  • Lise veya üstü mezuniyete sahip ve kendini okul dışında geliştirmeye devam edebilmiş
  • İnternet ve internet teknolojileri konusunda meraklı ve takip eden
  • Yazılı ve sözlü iletişimi kuvvetli
  • Zekasına güvenen, çabuk kavrayan
  • Empati yeteneği yüksek
  • Sınırların dışını da görebilen, ezber bozan

Aday Kriterleri

Lise(Mezun), Ön Lisans(Mezun), Üniversite(Mezun)
Yapıldı, Muaf

Çağrı Merkezi Uzmanı pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Çağrı Merkezi Uzmanı Çağrı Merkezi Uzmanı Maaşları Çağrı Merkezi Uzmanı Nasıl Olunur? Çağrı Merkezi Uzmanı Nedir? Çağrı Merkezi Uzmanı İş İlanları
Hakkımızda

TurkNet İletişim HizmetleriTurkNet ezber bozan, çevik, yalın, tutkulu, müşteri odaklı ve takım ruhuna destek veren değerleri ile 1996 yılından bu yana

Şirket Sayfasına Git
Şirketin Aydınlatma Metni

ÇALIŞAN/ ÇALIŞAN ADAYI KİŞİSEL VERİ AYDINLATMA METNİFulya Mah. Büyükdere Cad. Torun Center A Blok Ap

Detaylı Bilgi
Yan Haklar

Özel Sağlık Sigortası, Yemek Kartı (Setcard, Ticket, Multinet, Sodexo vb.).

Çağrı Merkezi Uzmanı pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Çağrı Merkezi Uzmanı Çağrı Merkezi Uzmanı Maaşları Çağrı Merkezi Uzmanı Nasıl Olunur? Çağrı Merkezi Uzmanı Nedir? Çağrı Merkezi Uzmanı İş İlanları