warning
İlan yayından kaldırılmıştır

Genç Profesyoneller Programı (SU CGFT)

Sabancı Üniversitesi

İstanbul(Asya)(Tuzla)

İş Yerinde

İş Yerinde

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Stajyer

Departman

Analiz / Araştırma

Analiz / Araştırma

Başvuru Sayısı

427 başvuru

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Stajyer

Başvuru Sayısı

427 başvuru

Departman

Analiz / Araştırma

Kariyer Image

GENEL NİTELİKLER VE İŞ TANIMI

Genç Profesyoneller Programı (GPP) Nedir?
Genç Profesyoneller Programı, Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu’nun (SU CGFT) kariyerine yeni başlayacak yetenekli ve nitelikli profesyonellere yönelik başlattığı bir deneyim kazandırma girişimdir. Başarılı adaylar SU CGFT’nin yürüttüğü çalışma alanlarından biri olan “İklim Değişikliği” kapsamında aktif deneyim kazanma şansı yakalayacak ve geçirecekleri öğrenme süreci sonunda uzmanlık geliştirerek kariyerlerine iyi bir başlangıç yapabileceklerdir. Genç Profesyoneller Programı’nı tamamlayan iş hayatına hazır adaylar, SU CGFT’nin ilişkide olduğu lider şirketlere tanıtılacaktır.

Kimler Başvurabilir?
SU CGFT’nin çalışma alanlarından birinde deneyim kazanmak isteyen Üniversite mezunu tüm adaylar aşağıda ayrıntıları verilen projenin gerektirdiği kriterlere uygun olduklarını kanıtladıkları sürece programa başvuru yapabilirler. 

Genel Nitelikler:

  • Lisans veya yüksek lisans mezunu. Program alanı ile ilgili bir bölümden mezun olmak avantaj sağlayabilir
  • Programla ilgili konularına ilgili olmak ve bu konularda öğrenci faaliyetleri aracılığıyla, profesyonel olarak ya da gönüllü olarak deneyim kazanmış
  • Anadili Türkçe olmak kaydıyla yazılı ve sözlü çok iyi seviyede İngilizce bilmek (IELTS ya da TOEFL gibi seviye belirleme sonuçları talep edilebilir). İngilizce-Türkçe çeviri yapma deneyimi avantaj sağlayabilir
  • Bilgisayar sistemleri ve ofis yazılımlarını çok iyi seviyede kullanabilmek
  • Sözlü ve yazılı etkili iletişim kurabilme yeteneğine sahip olmak ve iyi bir takım oyuncusu
  • Veri toplama, araştırma ve analiz deneyimi. Web sitesi yönetimi, sosyal medya kullanımında ve içerik üretiminde deneyimli


Tercih Edilen Nitelikler:

  • Yurtdışı eğitim, staj veya çalışma deneyimin olması  
  • Afiş, duyuru, bülten tasarımı konusunda deneyimli
  • Editörlük deneyimi (makale, düz yazı, haber, vb.)
  • Finans bilgisi


GPP Kapsamında Üstleneceğiniz Görevler:  

  • Proje paydaşları ile iletişime destek sağlamak
  • Etkinlik, konferans ve toplantıların düzenlenmesi ve planlanması konusunda yardımcı olmak
  • Rapor, yayın, bülten ve haber gibi içeriklerin hazırlanmasına ve yayınlanmasına destek vermek
  • Gerekli verilerin toplanması ve analizi konusunda çalışmalar yapmak
  • İngilizce-Türkçe çeviri yapmak
  • Web sitelerinin yönetimi, bültenlerin hazırlanması ve sosyal medya kanallarının yönetimi konusunda destek sağlamak
  • Yapılan araştırma ve raporların kısa özetlerini oluşturmak


Süre: Program süresi 11 ay olmakla beraber bu süre 1 seneye kadar uzatılabilir. 

Staj Başlangıç Tarihi: Kasım 2019 

Çalışma saatleri: Hafta içi 5 gün 08:30-17:00 saatleri arasında tam zamanlı olarak çalışılacaktır. Etkinlik, toplantı, konferans gibi özel durumlarda çalışma saatleri esneyebilir.   

Lokasyon: Sabancı Üniversitesi Tuzla Kampüsü

 

Nasıl başvuru yapabilirsiniz?
Adaylar ayrıntılı özgeçmişleri ve programa neden başvuru yaptıklarını anlatan bir niyet mektubuyla başvuru yapabilirler. Niyet mektubu en fazla 300 kelime ve İngilizce olmalıdır. Adayların özgeçmiş ve niyet mektubunu en geç 27 Eylül 2019 tarihine kadar Kariyer.net üzerinden göndermeleri gerekmektedir. 
Niyet mektubu göndermeyen adayların başvuruları dikkate alınmayacaktır. 

Değerlendirme süreci: Başvurular yapıldıktan sonra kriterlere uygun olan adaylar mülakata ve temel başvuru kriterlerini ölçmek üzere kısa bir yazılı sınava tabi tutulacaktır. Gerektiğinde bu aşamalardan sonra ek bir görüşme talep edilebilir. 

Genç Profesyoneller Programı size neler kazandıracak?

  • Bu program farklı disiplinlerden gelen ve kariyerini sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği/çevre alanlarında şekillendirme amacında olan genç profesyoneller için bir eğitim ve deneyim kazanma süreci sağlayacaktır.
  • İş dünyası, yatırımcılar, politika yapıcılar ve sivil toplum kuruluşları ile yakın ilişkide sürdürülen projeler sayesinde adayların kariyerlerine başlangıç için gerekli çevreyi edinmelerine ve ileride tercih edecekleri çalışma alanlarını deneyim kazanarak netleştirmelerine yardımcı olacaktır.
  • Adaylar son dönemde oldukça yoğun bir talebin olduğu iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik alanında kazandıkları deneyimler ışığında ileriki yıllarda karşılarına fırsatlar için daha donanımlı hale gelecek ve tercih edecekleri kariyer yolunda rakiplerinden bir adım önde başlayabilecekler.
  • Adaylar kurumsal yönetim, finans, sermaye piyasaları gibi tüm iş kollarında ihtiyaç duyacakları temel bilgileri edinme fırsatı yakalayacak.
  • Kaynaklara olan erişimleri sayesinde odaklanmak istedikleri konularda daha fazla bilgi edinme ve bu bilgilere nasıl ulaşacaklarını öğrenme şansını yakalayacaklar.
  • Dünyanın önde gelen uluslararası projelerinden birinde çalışma fırsatı yakalayan adaylar sadece Türkiye de değil tüm dünyada geçerli bir iş deneyimi sahibi olabilecekler.
  • Projelerin yönetiminin tüm aşamasındaki süreçler hakkında bilgi sahibi olarak tüm iş kollarında gerekli temel nitelikler ile ilgili bilgi sahibi olabilecekler. 
  • Adaylar Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi altında yer alan MBA programı kapsamında çalışacakları alanla ilgili bir derse misafir öğrenci olarak katılım sağlayabilecekler.
  • Adaylar program tamamlandıktan sonra SU CGFT’nin iletişimde olduğu şirketlere tanıtılacak ve işe alım süreçlerinde diğer rakiplerine göre güçlü bir referans ve donanımla iş başvurularını yapabilme şansı yakalayacak.

İklim Değişikliği Projeleri Hakkında

CDP Türkiye programı şirketler arasında doğal sermayenin yenilenebilir kullanımı ve iklim değişikliği riskleri konusunda diyaloğa olanak sağlama, iklim değişikliğinin etkilerinin azaltımı yönündeki politikaları destekleme, yanıt veren şirketleri olası faydalar hakkında eğitme ve bilgilendirme ve iyi örnekleri paylaşma amacıyla uygulanmaktadır.

 

Şirketlerin, yatırımcıların ve hükümetlerin iklim değişikliği tehdidine karşı önlem almalarını sağlayacak bilgileri toplamak ve paylaşmak amacıyla başlatılan CDP’ye tüm dünyada yaklaşık 100 ülkeden 7500 civarında kuruluş yanıt vermekte ve sera gazı emisyonları, iklim değişikliği stratejileri ve sürdürülebilir su kullanımı ile ilgili verilerini kamuoyuna ve yatırımcılara açıklamaktadır. Her sene Türkiye operasyonu çerçevesinde de Borsa İstanbul (BIST) 100 endeksinde yer alan şirketlere iklim değişikliği politikalarını açıklamaları için davet yollanmaktadır. Şirketlerden toplanan veriler CDP’nin özel derecelendirme metodolojisine göre değerlendirilmekte ve her sene CDP Türkiye raporları hazırlanıp, derecelendirmede lider olan şirketlere İklim Değişikliği ve Su Liderleri ödülleri verilmektedir. 

Aday Kriterleri

Tecrübeli / Tecrübesiz
Üniversite(Mezun)

Stajyer pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Stajyer İş İlanları

Eğitim / Eğitim Kurumları 1+

Hakkımızda

Sabancı Üniversitesi Yüksek öğretim alanında farklı bir vizyon yaratmak ve bunu sürdürmek amacıyla kurulan Sabancı Üniversitesi, Türkiye’de üniversite

Şirket Sayfasına Git

Stajyer pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Stajyer İş İlanları