warning
İlan yayından kaldırılmıştır
İstanbul(Avr.)(Sarıyer)

İş Yerinde

İş Yerinde

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Tecrübe

En az 3 yıl tecrübeli

Departman

Başvuru Sayısı

362 başvuru

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Tecrübe

En az 3 yıl tecrübeli

Başvuru Sayısı

362 başvuru

Departman

GENEL NİTELİKLER VE İŞ TANIMI

Genel Nitelikler

Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun,

İyi derecede İngilizce bilen (okuma, yazma ve konuşma bilgisine sahip

Minimum 3 yıl Dış ticaret bilgi ve deneyimine sahip

İhracat, ithalat, kambiyo ve uluslararası lojistik mevzuatı konusunda bilgili ve deneyimli

İthalat, ihracat, gümrük yönetmelikleri bilgi ve deneyim sahip

İş takibi konusunda detaylara önem veren, dikkatli ve sonuç odaklı çalışabilen

Gerekli evrakları hazırlayabilecek bilgi ve beceriye sahip

Düzenli kayıt tutma alışkanlığı ve arşivleme yeteneği olan

Sistematik düşünmek, düzenli ve ikili ilişkileri iyi olmak

Sözlü ve yazılı iletişim becerisi yüksek

Ekip çalışmasına yatkın, analitik düşünen

Erkek adaylar için askerlik görevini tamamlamış

Yurtiçi ve yurtdışı seyahat engeli olmayan,

Şirket temsil yeteneğine haiz olmak



İş Tanımı


Dış ticaret ve gümrük mevzuatlarının güncelliğinin ve uygulanmasının takip edilmesini sağlanması.


Gerektiğinde global izin, teminat, malzeme ve ürünlere ait özel izin başvurularının süreleri içinde yapılmasını, takibi ve kullanımı ile ilgili görev dağılımını ve organizasyonunu yapar.


Gümrüklü sahalarda depolanan malzeme ve ürünlerin akış yoğunlukları doğrultusunda,yeni gümrüklü saha ihtiyaçlarını tespit eder ve temin edilmesi (kiralanması) kararlarını alır, sözleşme yapılmasını koordine eder ve uygulamaya konulması için sunulması.


Yapılan anlaşmalar gereği, limanlarda veya gümrüklü sahalarda ücretsiz bekleme sürelerinin değerlendirilmesi, kontrol edilmesi ve takibi ile ilgili koordinasyonu sağlar


Nakliye planlama ve organizasyon uygulamalarının takibi


Optimum sevkiyat tiplerinin geliştirilmesi,özellikle özellikli malzemelerin yükleme şekillerinde  alternatif çalışma ve uygulamaların planlanması,hayata geçirilmesi

·

Malzemelerin tanımları ile ilgili gümrük mevzuatı ve sevkiyatlarda karşılaşılan problemler ve iyileştirmeler hakkında,ilgili bölümlere geri bildirimde bulunulmasını ve takibini organize ve koordine eder.


Belirtilen sürelerde fiili ithalat işlemlerinin tamamlanmasında ve zamanında istenilen işletmede yapılmasında,sürecin geliştirilmesini ve çalışmaların yapılmasını sağlar.


Tüm ithal/ihraç alımlarda, malzemenin / ürünlerin çıkış yerinden varış yerine kadar süreçten oluşan hasarların tespitini ve varsa ilgili hasarın sigorta tazmin sürecinin sonuçlandırılmasını sağlar.


Üretim tarihine ve müşterinin talep ettiği tarihe uygun olarak sevkiyat organızasyonu yapar ve gerekli araç tedariğinin yapılması.


LC’li yüklemelerde ,akrediditife uygun yükleme yapılmasını, araç planlamasından önce ilgili siparişin bildirilen akreditif metnindeki lojistik ile ilgili şartların sağlanıp sağlanamayacağı hakkında nakliyecinin teyidinin alınması, teyit edilmeyen maddeler ile ilgili olarak satış departmanının bilgilendirilmesini sağlar.


Yüklemenin yapılmasını takiben sistemde gerekli işlemlerin yapılmasını, müşteri / yada temsilcisine, nakliyeciye, gümrükçüye yükleme bilgilerinin gönderilmesini ve onlardan gelebilecek her türlü soruya cevap verilmesini sağlar.


Yüklemeye ait liman masrafı, bekleme vs. faturaların nakliyeciden gelince kontrol edilip mali işler departmanına gönderilmesini sağlar


İhracat iade işlemlerinin takibi (ithalat) , gerçekleştirilmesi ve sisteme girişlerinin yapılmasını koordine eder.


Yapılan yüklemelerle ilgili oluşabilecek hasar sürecinin yönetilmesini sağlar. Hasara konu yüklemeye ilişkin sigorta hasar başvurusunun yapılması, takibi ve sonlandırılmasından sorumludur.


Türkiye,dünya ticaret örgütü uygulamalarını,yurt içi ve yurt dışı fabrikalar ile ilgili gümrük,serbest tıcaret anlaşmaları ve değişimleri tespit eder ve direkt müşterilere/ürünlere etkisini belirler ve şirketin yöneticiliklerine bilgi paylaşımında bulunur.


İthalat/ihracat mevzuatsal problemlerin giderilmesi için devletin ilgili birimlerinden gelen talepler doğrultusunda yönetime öneriler sunar.


Gümrük mevzuatı,menşe kuralları,kaçakçılık mevzuatı gibi sistem aplikasyonlarının güncellenmesi ve gerektiğinde eğitim verilmesinden sorumludur.


İthalat/ihracat evraklarının teslim alınmasını sağlar.


Beyanname yazılımını sağlar.


Beyanname kontrol tescil ve sahaya bildirimin sağlanmasını sağlar.


Vergi ödemesi, serbest dolaşıma giriş ve çıkış işlemlerinin tamamlanması.


Resmi kurum belge ve izinlerin takibi ve temin edilmesini sağlar.


Türkiye ve yurtdışında uygulanan regülasyonlara bağlı raporları almak ve takibini yapma

Aday Kriterleri

Üniversite(Mezun), Yüksek Lisans(Mezun)
Yapıldı

Lojistik Müdürü pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Lojistik Müdürü Lojistik Müdürü Maaşları Lojistik Müdürü Nasıl Olunur? Lojistik Müdürü Nedir? Lojistik Müdürü İş İlanları

Lojistik Müdürü pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Lojistik Müdürü Lojistik Müdürü Maaşları Lojistik Müdürü Nasıl Olunur? Lojistik Müdürü Nedir? Lojistik Müdürü İş İlanları