warning
İlan yayından kaldırılmıştır

Kalite Kontrol ve Güvence Müdürü

Çiltuğ Isı San. Tic . A.Ş.

Gaziantep(Şahinbey)

İş Yerinde

İş Yerinde

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Uzman

Departman

Üretim / İmalat

Üretim / İmalat

Başvuru Sayısı

106 başvuru

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Uzman

Başvuru Sayısı

106 başvuru

Departman

Üretim / İmalat

GENEL NİTELİKLER VE İŞ TANIMI

Üniversitelerin ilgili Mühendislik Fakülteleri (Makine Mühendisi, Malzeme ve Metalurji Mühendisi, tercihen Kaynak Mühendisi) bölümlerinden mezun olmak,

Kaynaklı İmalatta Proses kontrol ve kalite kontrol konularında minimum 7 yıl deneyim sahibi olmak,

ISO9001-ISO14001-ISO27001 ve OHSAS18001(45001) konularında bilgi sahibi olmak,

İyi derecede Autocad ve MS Office programlarını kullanabiliyor olmak.

İyi derecede İngilizce bilmek,

Yöneticilik ve liderlik vasfına sahip olmak,

Planlama ve organizasyon becerisine sahip olmak,

Analitik düşünme yeteneğine sahip olmak,

Sözlü ve yazılı iletişim kanallarını etkin bir şekilde kullanabilmek,

 

  1. Teklif hazırlama departmanı tarafından talep edilmesi halinde müşteri şartnamelerinin incelenmesi, teklif verilecek projenin kalite açısından yapılabilirliğinin incelenmesi, teklif için kalite kontrol sarf işçilik ve giderlerinin teklif departmanına bildirilmesinde ekibini yönlendirir.
  2. Proje Açılış ve Planlama toplantılarına gerekli durumlarda katılır ve/veya ekibinin katılımını sağlar. Bu toplantılarda Taslak Kontrol Planı ve Ölçü Kontrol Formlarının hazırlanmasını sağlayarak İş Hazırlama Birimine ve gerekli hallerde müşteriye gönderilerek onaylanmasını sağlar.
  3. Proje imalat öncesi Kaynak Kitabını (PQR, WPS) ve kaynak haritalarını hazırlayarak ve/veya ekibine hazırlatarak İş hazırlama Birimine ve gerekli hallerde müşteriye gönderilerek onaylanmasını sağlar.
    • Ürünlere ait fonksiyonel testlerin yapılması ve yukarıdaki kontrollerin raporlarının hazırlanarak izlenebilirliğin sağlanması.
      1. Hammadde, kaynak sarf malzemeleri ve proje spesifik ekipmanların istenen kalite standartlarına uygunluğunun denetlenmesi ve raporlanması sağlar.
      2. Proje imalat sürecinde veya bitiminde gerekli kalite dokümanlarının ilgili prosedür ve kapsama göre hazırlanarak müşteriye zamanında teslim edilmesini ve müşteri onayları sonrası ilgili birimlere yayınlanmasını sağlar.
      3. İmalatı yapılan ürünler için aksi belirtilmedikçe aşağıdaki kontroller için ekibini organize eder.
        • Malzeme uygunluğunun kontrolünün yapılması,
        • Kaynakların görsel ve NDT testlerinin yapılması ve değerlendirilmesi,
        • Ürünlerin boyut ve ölçü kontrollerinin yapılması,
        • Boyanın müşteri spektlerine uygunluğunun kontrollerinin yapılması,
      4. Ürüne yönelik müşteri şikayetlerinin ve kalite problemlerinin incelenmesi, kök sebeplerinin tespiti, bu şikayetlerin ilgili birimlerle birlikte çözülmesini sağlar.
      5. Fabrikada yapılan müşteri ve belgelendirme denetimlerinde kalite kontrol ile ilgili denetim aşamalarının yürütülmesinin sağlar.
      6. Gerektiği durumlarda yan sanayide / tedarikçide yapılan işlerin ana projeye uygunluğunun kontrolü organize eder. Tedarikçi gelişimi, seçme ve değerlendirme konularında Satınalma Birimine destek verir.
      7. Firmada kullanılan ölçüm - doğrulama ve kontrol ekipmanlarının kalibrasyon planlarının hazırlatılması, uygulatılması ve daima uygunluğu garanti edilmiş araçların kullanılmasını sağlar.
      8. Firma ve çalışan sertifikalarının (EN, ASME vs) güncel tutulmasının sağlar. -Kapsam genişletme ve/veya yeniden belgelendirme denetimlerini Üst yönetime bildirmekten sorumludur.
      9. Bölümün kısa ve orta vadede gerekli tüm kaynaklarının ve teknolojilerinin (makine, ekipman, yazılım, donanım vb) tespit edilmesi, planlamalarının yapılması, geliştirilmesi ve buna yönelik yatırım bütçesinin oluşturularak üst yönetime sunulmasını organize eder.
      10. Birimine bağlı çalışanların performanslarını izler, değerlendirir ve geri bildirim vererek gelişimine yönelik eğitim planlarını oluşturur.

Aday Kriterleri

En az 7 yıl tecrübeli
Üniversite(Mezun)
Yapıldı

Kalite Kontrol Müdürü pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Kalite Kontrol Müdürü Kalite Kontrol Müdürü Maaşları Kalite Kontrol Müdürü Nasıl Olunur? Kalite Kontrol Müdürü Nedir? Kalite Kontrol Müdürü İş İlanları

Üretim / Endüstriyel Ürünler

Kalite Kontrol Müdürü pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Kalite Kontrol Müdürü Kalite Kontrol Müdürü Maaşları Kalite Kontrol Müdürü Nasıl Olunur? Kalite Kontrol Müdürü Nedir? Kalite Kontrol Müdürü İş İlanları