warning
İlan yayından kaldırılmıştır
İstanbul(Avr.)(Küçükçekmece, Şişli)

İş Yerinde

İş Yerinde

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Tecrübe

Tecrübeli / Tecrübesiz

Departman

Yiyecek ve İçecek

Yiyecek ve İçecek

Başvuru Sayısı

153 başvuru

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Tecrübe

Tecrübeli / Tecrübesiz

Başvuru Sayısı

153 başvuru

Departman

Yiyecek ve İçecek

GENEL NİTELİKLER VE İŞ TANIMI

İş Tanımı

Ünvan :

Baş Şef


Bağlı olduğu pozisyon:

EKİP (Etkin Kadın İş Platformu) projesinin bitiş tarihine kadar (tahmini olarak Aralık 2020) program yöneticileri ve sonrasında EKİP Kooperatifi* Yönetim Kurulu olacaktır. 


*Sınırlı Sorumlu Etkin Kadın İş Platformu Küçükçekmece Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi 



Birlikte Direkt olarak Çalışacağı Kişiler :

EKİP’in beslenme ve mutfak uzmanlarından oluşan danışman ekibi. Ayrıca çeşitli ürünlerin geliştirilmesi, pazarlanması ve satışı için EKİP’in tüm üyeleri ile yakından çalışacaktır. EKİP’in gıda mühendisi ile gerekli çalışmaları ortak olarak yürütecektir.


İş Türü :

EKİP Kooperatifi tarafından tam zamanlı istihdam ve bununla birlikte EKİP Kooperatif üyeliği 


Lokasyon :

İstanbul – Şişli ve/ veya Küçükçekmece 

 

Çalışma Saatleri :

Haftada 6 gün. Pazartesi- Cumartesi günleri arasında, günde 8 saat (büyük olasılıkla sabah 08.00 ile 16.00 arasında fakat esneklik gösterebilir)


 

Cinsiyet ve Uyruk: 

EKİP bir kadın kooperatifidir; bu sebeple kadın bir şef aramaktayız. Türkiye’de bu yapıda bir işin gerektirdiği özellikler ve düzenlemeler nedeniyle, şu aşamada sadece T.C. vatandaşlarının işe alımını gerçekleştirebiliyoruz.


 

EKiP HAKKINDA


EKİP, İstanbul’da Avrupa Birliği finansmanı ile, Türkiye’deki Mülteciler için Mali Yardım Programı çerçevesinde Dünya Bankası yönetiminde uygulanan yepyeni bir sağlıklı gıda üretim projesidir.

Hedefimiz sürdürülebilir üretim mekanizmaları aracılığıyla yenilikçi, sağlıklı ve hesaplı gıda ürünleri ve yemekler üretmek. Bu hedefe ulaşırken kadınlar tarafından ve kadınlar için uygulanan sosyal kooperatifçilik ilkelerinden yararlanıyoruz.


Şu anda; 17 Suriyeli kadınla Maide Mutfak’ta çalışmaktayız. Halihazırda 5 çeşit salata tasarladık (çok yakında bu sayı 7’ye çıkacak ve 8 adet yeni salatanın da tasarım süreci başlamış bulunmakta)ve Levent, Gayrettepe ve Maslak bölgesinde kurumsal firmalara satış yapmaktayız. Bu salatalar yaklaşık 200 kişi tarafından tadım etkinliklerimizde test edilmiş ve geri dönüşler çok pozitif olmuştur. Bu süreçte Maide Mutfak’ın profesyonel ekibi ve seçkin bir beslenme uzmanı tarafından desteklenmekteyiz.


Küçükçekmece Belediyesi ile bir ortaklık içerisindeyiz; kendi mutfağımızı,eğitim yerimizi ve çocuk dostu alanımızı alanımızı oluşturmak için 200 m2’lik bir yer sağlarak bize destek olacaklar. Bu yerde, 3 farklı alanda çalışmalarımız olacak (1)restorant ziyaretçilerine yemek hizmetinin sağlanması (2)çevredeki ofislere yemek dağıtım hizmeti (3)EKİP salatalarının hazırlanması. Sarıyer bölgesi civarında salatalarımızın dağıtıma hazır hale gelmesi için bir dağıtım merkezi tasarlamaktayız.


Eğer siz de değişimin peşindeyseniz, yaratıcılık ruhunuzda varsa; yetenek ve becerilerinizi gerçekten bir şeyleri değiştirmek için kullanabileceğiniz bir ortamda çalışmak istiyorsanız, ekibimize katıl, aradığımız kişi sizsiniz.







POZİSYON HAKKINDA

TEMEL GÖREV VE SORUMLULUKLARı aşağıda bulabilirsiniz. (farklı görevler proje sürecinde tanımlanabilir)


  • Mutfak tasarım ve kurulum süreçlerini desteklemek

  • Ekip'in ana değerleri (sağlıklı, dengeli, yerel, mevsimlik) çerçevesinde yeni tariflerin tasarlanmasına ve test edilmesine destek vermek

  • Malzemelerin tedarikçi seçimlerine destek vermek

  • Mutfağın bıçaklar, tavalar ve mutfak terazileri gibi pişirme aletleri ve ekipmanlarının gerekli şekilde düzenlenmesini sağlamak

  • Tüm malzemelerin zamanında tedarik edilmesini ve doğru şekilde saklanmasını sağlamak.

  • Gıda stoklarının ve siparişlerin takip edilmesi; hazırlama süreçlerinin zamanında bitirilmesinin sağlanması, müşterilerin ve ekibin geri bildirimlerinin değerlendirilmesi

  • EKİP üyelerinin eğitimlerini mükemmeliyetçilikten taviz vermeden ve sabırla  gerçekleştirmek

  • İş bölümü ve zamanlama süreçlerinin organize edilmesi (ya da bu süreçlerin gerçekleşmesini sağlayacak kişinin eğitilmesi ve süpervizyon verilmesi)

  • Yemek sunumlarının kaliteli ve dikkat çekici şekilde tasarlanması

  • Gıda tazeliğinin takip edilmesi ve tarihi geçen ürünlerin tespit edilmesi, ayrılması

  • Mutfağın en yüksek hijyen düzeyine (yasal gerekliliklerinden de ötesinde) uyduğundan emin olmak.

  • Tariflerin gelişmesi için çalışmak ve yeni malzemeler önermek, hedef gruba uyarlanmış menüler geliştirmek.

  •  Mutfak alanındaki tüm sağlık ve güvenlik düzenlemelerine uygunluğu sağlamak ve var ise gıda mühendisi ile birlikte çalışmak.

  • EKİP’in sadece bir çalışanı değil bir elçisi olarak, ürünlerin gelişimini desteklemek, vizyonunun gerçekleşmesine destek olmak ve her zaman EKİP markasının bilinirliği ve kalitesinin gelişimi için çalışmak








ARANAN NİTELİKLER


  • Saygın bir Aşçılık okulundan mezuniyet–Ustalık belgesi

  • Şef veya aşçı olarak iş deneyimine sahip olmak

  • Liderlik  ve iletişim becerilerine sahip olmak, sadece ekiple değil aynı zamanda müşteriler ile iletişim kurma ve ilişki yürütme becerisi

  • EKİP üyelerinin gelişimini sağlayacak yönde eğitimleri ve deneyim paylaşım alanlarını yaratmaya motive olmak

  • Zaman yönetiminde üstün beceriye sahip olmak

  • Bütçe yönetimi konusunda beceriye sahip olmak ve mutfak maliyetlerini proje tarafından belirlenen sınırlar içerisinde kontrol etme becerisi

  • Pişirme teknikleri ve yemek tarifleri hakkında güncel bilgiye sahip olmak

  • Sağlık ve hijyen düzenlemelerine aşina olmak

  • Mutfak,pişirme ve pasta teknikleri hakkında ileri derecede bilgi sahibi olmak

  • Çeşitli görevleri üstlenme ve değişken durumlarda sakin kalma yeteneğine sahip olmak

  • Dezavantajlı kadınların (Suriyeli ve Türkiyeli) istihdamını amaçlayan bu projenin bir parçası olmayı istemek

  • Arapça bilgisi bir artıdır

  • Yerel malzemelerin mevsimselliğini ve bulunabilirliğini/sürdürülebilirliğini (yerel üreticiler tarafından) dikkate almak,ekiple birlikte tasarlama beceri ve isteğine sahip olmak



Aday Kriterleri

Üniversite(Mezun)

Mutfak Şefi pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Mutfak Şefi Mutfak Şefi Maaşları Mutfak Şefi Nasıl Olunur? Mutfak Şefi Nedir? Mutfak Şefi İş İlanları

Mutfak Şefi pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Mutfak Şefi Mutfak Şefi Maaşları Mutfak Şefi Nasıl Olunur? Mutfak Şefi Nedir? Mutfak Şefi İş İlanları