warning
İlan yayından kaldırılmıştır

Sağlık, Emniyet, Çevre, Güvenlik ve Kalite Müdürü

ATAŞ ANADOLU TASFİYEHANESİ A.Ş.

Mersin

İş Yerinde

İş Yerinde

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Yönetici adayı

Departman

Operasyon

Operasyon

Başvuru Sayısı

341 başvuru

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Yönetici adayı

Başvuru Sayısı

341 başvuru

Departman

Operasyon

GENEL NİTELİKLER VE İŞ TANIMI

  • Üniversitelerin ilgili Mühendislik Lisans ve/veya üstü bölümlerinden mezun,
  • En az 5 yıl SEÇGK tecrübesine sahip,
  • A veya B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlık Belgesi /TMGD Belgesi / Sorumlu Müdürlük Belgesi /Çevre Görevlisi Belgesi olan,
  • MS Office uygulamalarına hakim,
  • İyi derecede İngilizce ( konuşma ve yazma),
  • Liderlik vasıflarına sahip ,
  • Yangın önleme ve yangınla mücadele konularında deneyimli,
  • Yağ döküntüsü önleme ve yağ döküntüsü ile mücadele konularında deneyimli,
  • Tehlikelerin belirlenmesi ve risklerin değerlendirilmesi konularında deneyimli.

GÖREVİN KAPSAMI

  • SEÇGK Kısım faaliyetlerini planlamak, bölüm içi ve dışı koordinasyonu sağlamak, kısım faaliyetlerini kontrol etmek ve denetlemek.
  • ATAŞ Risk Değerlendirme prosesine (Risk Register, ATAŞ’ın tüm faaliyetlerinden kaynaklanan tehlikelerin belirlendiği ve risklerin değerlendirildiği tehlike analizleri, iş emniyet analizleri ve risk değerlendirme çalışmaları vb.) kontrol etmek, güncelliğini ve sürekli geliştirilmesini sağlamak.
  • ATAŞ’ın yürürlükteki Çevre ile ilgili kanun yönetmelik vb. yasal şartlarla ilgili sorumluluklarının koordine edilmesi, Çevre E-İzin kapsamında ATAŞ’ın almakla yükümlü olduğu izin ve lisansların (SEÇGK ile ilgili olan izin ve lisanslar, Ör: Atıksu deşarj, Emisyon izinleri, E-izin) alınması, takip edilmesi ve yapılması gerekenlerin koordine edilmesi kapsamında, “Çevre Görevlisi/Yönetim Birimi” ile koordineli olarak çalışmak, düzeltici ve önleyici faaliyetler kapsamında görev ve sorumluluklarını yerine getirmek.
  • ATAŞ’ın yürürlükteki İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili kanun yönetmelik vb. yasal şartlarla ilgili sorumluluklarının koordine edilmesi kapsamında, “İş Güvenliği Uzmanı” ile koordineli olarak çalışmak, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında tüm müteahhit ve ATAŞ personelinin çalışmalarına liderlik etmek, koordine ve kontrol etmek ve sürekliliğini sağlamak.
  • CMS (Compliance Management System) ile ilgili yürürlükteki (SEÇGK ile ilgili) yasal şartları takip etmek, uygunluğunu takip etmek, gerekli eylemlerin yapılmasını koordine etmek
  • SEÇGK Yönetim Sistemi dokümanlarını hazırlamak/hazırlatmak, güncelliğini koordine ederek sistemin sürekli iyileştirilmesini sağlamak.
  • ATAŞ Yönetim Sistemlerinin muhafazası ve belgelendirilmesiyle ilgili olarak dış kuruluşlarla yürütülecek faaliyetlerin koordinasyonunu sağlamak ve terminaldeki bütün ISO 9001 Kalite, ISO 14001 Çevre ve OHSAS 18001 İSG Yönetim Sistemleri sertifikasyonunu sağlamak ve sistemin kayıtlarını tutmak, iç denetimleri organize etmek ve yapılmasını sağlamak, bu sistemlerin terminalde sürdürülmesi konusunda liderlik yapmak.
  • Eğitim matrisi içindeki SEÇGK eğitimlerinin gerçekleştirilmesini koordine etmek, her türlü SEÇGK ile ilgili iç –dış eğitimleri koordine etmek, kontrol etmek, etkinliğini değerlendirmek ve sürekliliğini sağlamak. Tüm müteahhit ve ATAŞ Personelinin SEÇGK ile ilgili konularda eğitim, bilinçlendirme ve emniyet duruşları faaliyetlerini organize etmek. Emniyet Konuşmaları hazırlayarak tüm ATAŞ ve müteahhit personeli ile paylaşmak.
  • Yangın ve yağ döküntüsünü önleme, yangınla ve yağ döküntüsü ile mücadele konularında eğitim, bilinçlendirme, projelendirme ve geliştirme faaliyetlerinde öncülük etmek. Yangın ve yağ döküntüsü ile mücadele ekipmanlarının / sistemlerinin bakımlı ve hazır durumda bulunmalarını sağlamak, ekipman kayıtlarının güncel tutulmasını sağlamak ve acil durum müdahale ekiplerinin eğitimlerini koordine etmek.
  • Acil Durum Müdahale Planının sürekli olarak güncel tutulmasını ve tüm personel ile paylaşılmasını koordine etmek, yıllık SEÇGK Planında belirtilen tatbikatların düzenlenmesini sağlamak, tatbikatlar esnasında tespit edilen uygunsuzluklar neticesinde belirlenen düzeltici ve önleyici faaliyetlerin takibini koordine etmek.
  • Meydana gelen tüm SEÇGK ile ilgili olayların “bildirimini, olayların sınıflandırılmasını, yazılı-sözlü bildirim zincirinin çalıştırılmasını ve kayıt altına alınmasını, kazaların kök nedenlerinin araştırılarak tekrarlarının önlenmesini ve risk yönetiminin iyileştirilmesi amacıyla geliştirici aksiyonların belirlenmesini, gerçekleştirilmesini ve çalışanların bilgilendirilmesini” sağlamak amacıyla kısmı ile ilgili çalışmaları yürütmek.
  • SEÇGK Yönetim Toplantısını, YGG Toplantısını, Saha SEÇ Toplantısını ve İSG Kurul Toplantılarını (hem müteahhit hem ATAŞ) düzenlemek, liderlik etmek. Saha SEÇ Denetimlerinin, Yönetim Saha Turlarının yapılmasını koordine etmek, düzenlemek, eylem maddelerinin takibini sağlamak.
  • Güvenlik kısmının yönetimini sağlamak, tüm dokümantasyon ve kayıt işlemlerinin, terminale giriş-çıkış işlemlerinin gerçekleştirilmesini, güvenlik risk analizinin yapılmasını/yaptırılmasını, güvenlikle ilgili belirlenen önlemlerin koordine edilmesini ve güvenlik personelinin eğitimlerinin koordine edilmesini sağlamak, sistemi kontrol etmek ve sürekliliğini sağlamak.
  • Sağlık ve endüstriyel hijyen uygulamaları kapsamında Dispanser kısmının yönetimini “İş Yeri Hekimi” ile koordineli olarak yapmak, tüm müteahhit ve ATAŞ çalışanlarının rutin sağlık kontrollerinin yaptırılmasını sağlamak, “İş Yeri Hekimi” nin sağlık raporlarını değerlendirmesini koordine etmek, sağlıkla ilgili verilmesi gereken eğitimlerin “İş Yeri Hekimi” ile birlikte verilmesini koordine etmek.
  • SOC raporlarının, ucuz atlatılan olay/kaza raporlarının, emniyetsiz durum/hareket bildirim raporlarının değerlendirilmesini koordine etmek, ATAŞ intranet sistemine girişlerini sağlamak, tüm bu raporların trend analizlerini çıkarmak, bu raporların ATAŞ ve Müteahhit personeli ile paylaşılmasını ve emniyet duruşlarını koordine etmek.
  • Çalışma denetimi prosesinin uygulanmasını ve kontrolünü sağlamak, çalışma izni kontrollerinin, müteahhit, bakım ve işletme sahası kontrollerinin yapılmasını koordine etmek, düzeltici ve önleyici faaliyetler düzenlemek ve bunlardan çıkan aksiyonların takip edilmesini sağlamak, sahada uygulamaların denetlenmesi konusunda liderlik etmek.
  • ATAŞ’ın tüm Atık Yönetiminden (atık su, emisyon, tehlikeli ve tehlikesiz atıklar, atık sahalarının yönetimi vb.) sorumlu olup, yürürlükteki yasal şartlara uygun olarak tehlikeli/tehlikesiz tüm atıkların bertarafını/geri dönüşümünü koordine etmek, takibini sağlamak ve Resmi Müdürlüklere gerekli yasal bildirimleri yapmak. ATAŞ içerisindeki ilgili atık sahalarının ulusal mevzuatlara uygun şekilde işletilmesini ve atık kayıtlarının etkin şekilde tutulmasını sağlamak.
  • ATAŞ ve müteahhit personeli için KKD (Kişisel Koruyucu Donanım) seçimi ve kullandırılması konularında belirleyici rol almak, KKD onay sistemini etkin bir şekilde çalıştırmak, ATAŞ personeli için KKD sağlanmasını koordine etmek.
  • BP yol güvenliği standartlarının ATAŞ’ta uygulanmasını koordine etmek, uygulamalar hususunda denetleme yapmak ve Terminal sahasına giriş izni bulunan tüm araçların kontrollerinin yapılmasını sağlamak.
  • ATAŞ SEÇGK Yönetim Sistemi'ne etkisi olabilecek değişim durumlarında, MOC (Değişim Yönetimi) süreci gerekliliğini değerlendirmek, ilgili değişim yönetim çalışmalarını koordine etmek ve takibini sağlamak.

Aday Kriterleri

5 - 15 yıl arası
Üniversite(Mezun), Yüksek Lisans(Mezun)
B sınıfı

Sağlık Emniyet Çevre Kalite Mühendisi pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Sağlık Emniyet Çevre Kalite Mühendisi İş İlanları
Hakkımızda

BP Petrolleri A.Ş BP Türkiye’nin Tarihçesi

Şirket Sayfasına Git

Sağlık Emniyet Çevre Kalite Mühendisi pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Sağlık Emniyet Çevre Kalite Mühendisi İş İlanları