warning
İlan yayından kaldırılmıştır

Misafir Deneyimleri Müdürü

Akra Hotels

Muğla(Fethiye)

İş Yerinde

İş Yerinde

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Orta düzey yönetici

Departman

Diğer

Diğer

Başvuru Sayısı

80 başvuru

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Orta düzey yönetici

Başvuru Sayısı

80 başvuru

Departman

Diğer

Kariyer Image

GENEL NİTELİKLER VE İŞ TANIMI

 Misafir Deneyimleri Müdürü | Akra Fethiye Hotel | Fethiye

 Kurum Adı: BHM Otelcilik A.Ş.

 Departman Adı: Misafir Deneyimleri

 Pozisyon Adı: Misafir Deneyimleri Müdürü

 Çalışma Türü: Tam Zamanlı

 Şehir: Muğla | Fethiye

ŞİRKETİMİZ ve POZİSYON HAKKINDA:

Hizmette mükemmellik anlayışı ve “mutlu çalışan-mutlu misafir” misyonuyla Türk turizminde öne çıkan Akra Hotels, 2.600 çalışanı ve 4.331 yatak kapasitesi ile hizmet etmeye devam etmektedir. Köklü geçmişinden aldığı güç ve 50 yılı aşan deneyimiyle uluslararası otelcilik alanında sunduğu hizmetler, öncü ve yenilikçi insan kıymetleri uygulamaları ve yarattığı benzersiz gastronomi deneyimleriyle Akra Hotels, her zaman “rekabet üstü” olmayı hedeflemektedir.

Akra Hotels, Kemer ve Sorgun’daki tesislerinden sonra 2014 yılında Akra ve Akra V olarak ilk kez şehir otelciliğine adım atarak Antalya’ya taze bir soluk getirmiştir. 2015’te Akra Fethiye ve 2019’da Akra Fethiye The Residence ile turizm yatırımlarını devam ettirip toplamda 6 tesisiyle turizm sektöründe hizmet vermektedir.

Turizmin yanı sıra Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan 12 bin metrekarelik endüstriyel yıkama ve temizleme tesislerinde, günlük 80 ton tekstil temizleme kapasitesi ve 300’den fazla çalışanı ile hizmet veren, bölgenin en donanımlı ve en temiz tekstil yıkama ve temizleme tesisine sahiptir.

BHM Grubuna ait bir kuruluş olan Akra Fethiye Hotel Muğla-Fethiye'de hizmet vermektedir.

GEREKEN NİTELİKLER VE YETKİNLİKLER:

·        Tercihen üniversitelerin Turizm, Halkla İlişkiler, Filoloji vb. ilgili bölümlerinden en lisans mezunu,

·        En az B1 seviyesinde İngilizce ve ikinci yabancı dil olarak Almanca ya da Rusça bilen,

·        Sektörde ve alanında en az 7 yıl, eş seviye pozisyonda en az 2 yıl tecrübeli,

·        Microsoft ofis programlarına hakim,

·        CRM Loyalty, Opera PMS bilen,

·        Microsoft Office programlarına hâkim,

·         İkna ve iletişim kabiliyeti yüksek,

 ·        Güler yüzlü, kişisel bakımına özen gösteren,

·         Misafirle iletişim ve CRM süreçlerine vakıf,

·         Fethiye'de ikamet eden veya edebilecek olan “Misafir İlişkileri Müdürü”                          aranmaktadır.

İş Tanımı: Akra Fethiye Hotel Misafir Deneyimleri Departmanının süreç ve uygulamalarına bağlı kalarak otelimizi temsil edecek, güler yüzlü, enerjik, yeniliklere açık "Misafir Deneyimleri Müdürü" ekip arkadaşı aramaktayız.

GENEL YETKİ VE SORUMLULUKLAR:

·       Misafirlerin iletmiş olduğu istek, öneri, şikâyet vb. konuları ile ilgilenir/ilgilenilmesini sağlar.

·      Konaklama öncesi ve e-mail ile ulaşan ya da misafir tarafından konaklama esnasında bildirilen alerji, gıda hassasiyeti vb. özel durumlarla ilgili birimlere e-mail gönderilmesinin, misafir profiline ve properties kısmına gerekli bilgileri girilmesinin kontrolünü sağlar .

·       Tüm sosyal medya ve misafir yorum sitelerindeki tesis ile alakalı yorum ve görüşlerle ilgili bilgileri toplar. Gerekli olan tüm veri ve bilgileri hem Departman Müdürlerine hem de Genel Müdürlüğe yönlendirir.

·       Misafir Deneyimleri Yetkililerinin yüz yüze yaptıkları görüşmelerin sonuçlarını alır ve hem Departman Müdürlerine hem de Genel Müdürlüğe yönlendirir.

·       Aylık ve yıllık tekrarlanan şikâyet analizini, geçen yıllarla karşılaştırmasını yapar. Her departmanın anket ve tekrarlanan şikayetler değerlendirmelerini geçen yıllarla karşılaştırır, grafiklendirir ve tüm Departman Müdürlerine sunumunu yapar.

·       Gelen reklamasyonlar ile ilgili, işletmenin savunma raporunu hazırlayarak en kısa sürede yanıtlar. Potansiyel reklamasyon vakası tespiti durumunda potansiyel davaya delil oluşturabilecek bilgi ve belgeleri toplayarak arşivler.

·       Mesleki toplantı ve seminerlere katılır, konusunda kurumsal teknik, mesleki ve teknolojik gelişim yönünde gördüğü yenilikleri takip eder ve yönetime sunar.

·       Misafir Deneyimleri Departmanı çalışanlarının eğitim faaliyetlerine katılmasını sağlar. Eğitimlerin sürekliliği konusunda çalışanları destekler. Gerektiğinde eğitim verir ve/veya eğitimin ilgili kuruluşlardan alınmasını sağlayarak takibini yapar.


Akra Hotels, işe alımda fırsat eşitliği sağlayan işverendir. Buna göre aranan şartları sağlayan tüm adayların başvuruları etnik köken, ırk, dil, din, mezhep, yaş, cinsiyet, bedensel engellilik ve uyruk ayrımı yapmaksızın eşit fırsat ilkesi doğrultusunda işe alım için değerlendirilecektir.

Aday Kriterleri

En az 7 yıl tecrübeli
Üniversite(Mezun), Yüksek Lisans(Mezun)
İngilizce(Okuma : İyi, Yazma : İyi, Konuşma : İyi)

Misafir İlişkileri Müdürü pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Misafir İlişkileri Müdürü Misafir İlişkileri Müdürü Maaşları Misafir İlişkileri Müdürü Nasıl Olunur? Misafir İlişkileri Müdürü Nedir? Misafir İlişkileri Müdürü İş İlanları

Konaklama ve Otelcilik

Hakkımızda

Akra Hotels, 50 yılı aşan bilgi birikimi ile şirketin misyonunu, değerlerini ve misafirlerine sunduğu deneyimi yansıtmaya, Türkiye'nin önde gelen otel

Şirket Sayfasına Git
Şirketin Aydınlatma Metni

ÇALIŞAN ADAYLARI İÇİN KADEMELİ AYDINLATMA METNİ: BHM Otelcilik A.Ş. (BHM olarak anılacaktır), Türkiy

Detaylı Bilgi
Yan Haklar

Servis, Yemekhane.

Misafir İlişkileri Müdürü pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Misafir İlişkileri Müdürü Misafir İlişkileri Müdürü Maaşları Misafir İlişkileri Müdürü Nasıl Olunur? Misafir İlişkileri Müdürü Nedir? Misafir İlişkileri Müdürü İş İlanları