warning
İlan yayından kaldırılmıştır

İhracat Müşteri Hizmetleri Temsilcisi

Akpa Kimya Ambalaj San. ve Tic. A.Ş.

İstanbul(Avr.)

İş Yerinde

İş Yerinde

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Uzman

Departman

İthalat/İhracat

İthalat/İhracat

Başvuru Sayısı

162 başvuru

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Uzman

Başvuru Sayısı

162 başvuru

Departman

İthalat/İhracat

Kariyer Image

GENEL NİTELİKLER VE İŞ TANIMI

Ürettiği kimyevi ürünlerin Yurt içi ve Yurt dışı pazarlara satışını gerçekleştiren güçlü ve dinamik bir firma olarak, şirketimizin ihracat faaliyetlerinde görev almak üzere donanımlı, dinamik, alanıyla ilgili bilgilerini geliştirmiş ve pratik uygulamalara hâkim  "İhracat Müşteri Hizmetleri Temsilcisi" arayışımız bulunmaktadır.
(Çalışma yeri: Yenibosna-Bahçelievler-İstanbul)

  • Tercihen Üniversitelerin Kimya Mühendisliği veya Fen-Edebiyat Fakültelerinin Kimya Bölümlerinden Mezun,
  • Firmaların ihracat bölümlerinde en az 2 yıl görev almış,
  • İngilizce'nin yanı sıra İspanyolca diline de tam yetkinlikle hakim olan,
  • Analitik düşünce yapısına ve problem çözme becerisine sahip,
  • Dış ticaret mevzuatı, lojistik faaliyetler ve operasyonel süreçlere hakkında bilgi sahibi,
  • Dış ticarete dönük ödeme, ürün teslim vs. aşamalara vakıf,
  • Uluslararası fuarlarda bulunmuş,
  • İnsan ilişkileri kuvvetli ve etkin iletişimin gerektirdiği inceliklere hakim, 
  • Takipçi, iç motivasyonu yüksek, 
  • MS Ofis Programlarını iyi seviyede kullanabilen, 


İŞ TANIMI:

Sektöründe ve ürettiği ürünlerin çeşitliliği ve özelliği itibariyle yüksek bir potansiyele sahip olan şirketimizde İhracat Departmanı bünyesinde çalışır ve aşağıda yazılı işleri yapması beklenir;

1. Şirketin temel işletme politikalarına, dış ticaret, müşteri ilişkilerine, satış ve pazarlama stratejilerine, genel kural ve prensiplerine uygun olarak hareket eder. 

2. İhracat Bölge Müdürlerine, İhracat Müdürü'ne; müşteri ilişkileri, satış, sipariş, üretim takip, sevkıyat vb. faaliyetlerle ilgili etkin bir asistan desteği sağlar. 

3. İhracat faaliyetlerine ilişkin firma içi raporları hazırlamada etkin ve yetkin bir işleyiş içerisinde olur, istatistiki verilere ve ihracat faaliyetlerine ilişkin gerekli raporları istendiğinde kısa sürede hazırlar ve ilgili yöneticilere sunar. 

4. Tüm yurt dışı müşterilerin dosyalarını, broşürlerini, teknik ve kalite bilgilerini güncel tutar. 

5. Lojistik birimi ile sürekli koordineli olur ve sıkı bir işbirliği içerisinde bulunur. 

6. Müşterilerden gelen talepler için, İhracat Bölge Müdürleriyle koordinede bulunur ve onların vereceği talimatlar doğrultusunda fiyat tekliflerini oluşturarak müşterilere iletir, satış sözleşmelerini usulüne uygun olarak hazırlar ve yetkililerin onayına sunar. 

7. İhracat Bölge Müdürlerinin yurt dışı iş seyahatlerinde veya ofis dışında olduğu zamanlarda, müşterilere gerekli desteği verir, gerekli durumlarda müşterilerle İhracat Bölge Md.lerinin kontak kurmasını temin eder. 

8. Her türlü ticari evrak ve dokümanların dış ticaretin esas ve usullerine, yurt dışı ve yurt içi mevzuatlara ve prosedürlere göre eksiksiz ve hatasız olarak hazırlanmasından ve birebir takibini yapmaktan sorumludur. 

9. İhracat faaliyetleri kapsamında, şirket içi düzenlenmesi gereken ve şirkete özel evrak, bilgi ve belgelerin düzenlenmesini yapar ve süreçlerin takip eder. 

11. Sipariş kayıtlarının açılmasından itibaren yürütülen ticari faaliyetlerin tamamını izler, kontrol eder ve gözetir, ödemeleri takip eder, müşteri tarafından taahhüt edilen zamanda veya anlaşma ve sözleşmelere göre belirlenen tarihlerde ödemelerin şirket hesaplarına geçmesini sağlayacak çalışmalar yapar. 

12. Sipariş terminlerini takip eder, müşteriye taahhüt edilen termin uygun olarak yüklemelerin eksiksiz ve zamanında yapılması için üretim, lojistik ve şirketin ilgili tüm birimleriyle sürekli koordine halinde olur, destek vermesi gereken hallerde devreye girer, sipariş aşamasından ürünün müşteriye teslim aşamasına kadarki tüm süreçlerin takibini yapar, gerekli kayıtları güncel halde tutar. 

13. Müşterilerden gelen numune ürün taleplerine istinaden, AR-GE Bölümü ile koordine ederek, numunelerin uygun kaplarda ve gerekli yasal esaslara uygun olarak müşterilere gönderilmesini/kargolanmasını sağlar. 

14. Yurtdışı fuar organizasyonları kapsamında kendisine verilen görevleri eksiksiz yerine getirir, fuar öncesi hazırlıklara direkt iştirak eder. 

15. İhracat müşterileriyle sözlü ve yazılı iletişim içinde olur, müşterileri cevapsız bırakmadan gereken yardımları gösterir, kendisinin bilgisini ve sorumluluk seviyesini aşan hallerde, konuyu/konuları İhracat Bölge Md.lerine iletir ve o aşamadan sonraki iletişim ve koordinasyonun onlar tarafından yürütülmesini ve çözüme kavuşturulmasını gözetir ve önerir, devamında tekrar kendisine yöneltilen hususları aynı titizlikle yürütür. 

16. Gerek CRM gerekse diğer ERP programlarını ve MS Ofis Programlarını etkin şekilde kullanır, kayıtların güncel tutulmasını, bu programlardan istifadeyle gerekli raporların alınmasını sağlar. 

17. Müşterilerle olan münasebetlerde, şirketimizi en iyi şekilde temsil eder, dış ticaretin icap ettirdiği usulleri benimser.  

Aday Kriterleri

En az 2 yıl tecrübeli
Üniversite(Mezun), Yüksek Lisans(Öğrenci), Yüksek Lisans(Mezun)
Yapıldı, Muaf
İngilizce(Okuma : İleri, Yazma : İleri, Konuşma : İleri) İspanyolca(Okuma : İleri, Yazma : İleri, Konuşma : İleri)

İhracat Müşteri Temsilcisi pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

İhracat Müşteri Temsilcisi İhracat Müşteri Temsilcisi Maaşları İhracat Müşteri Temsilcisi Nasıl Olunur? İhracat Müşteri Temsilcisi Nedir? İhracat Müşteri Temsilcisi İş İlanları
Hakkımızda

Ülkelerin gelişmişlik göstergelerinden biri olan Kimya Sektörü; birçok endüstri kolunun tedarikçisi konumundadır. Bu ihtiyaca cevap vermek üzere 199

Şirket Sayfasına Git
Şirketin Aydınlatma Metni

Güncelleme Tarihi: 27/12/2019 AKPA KİMYA AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 6698 SAYILI KİŞİSE

Detaylı Bilgi
Yan Haklar

Servis, Yemekhane.

İhracat Müşteri Temsilcisi pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

İhracat Müşteri Temsilcisi İhracat Müşteri Temsilcisi Maaşları İhracat Müşteri Temsilcisi Nasıl Olunur? İhracat Müşteri Temsilcisi Nedir? İhracat Müşteri Temsilcisi İş İlanları