Sana özel CV örneklerine göre en doğru CV’yi hemen oluştur
Kariyer.net’e üye ol ve 72.000’den fazla iş ilanı arasından sana en uygun ilana hemen başvur!
Cv Tasarım

Yeni Mezun / Stajyer CV Örneği

Yeni mezun oldunuz ve çalışma hayatına atılmanıza çok az kaldı. İlanlara göz atmaya başladınız bile. Hatta gerçekten çalışmak istediğiniz bir iki ilan da karşınıza çıktı. Hemen başvuru yapmak istiyorsunuz ama o da ne? Henüz bir özgeçmiş oluşturmadınız ve daha da önemlisi özgeçmiş nasıl yazılır diye kendinize soruyorsunuz. Özgeçmiş hazırlarken detayları iyi bilmek ve ipuçlarına dikkat etmek son derece önemli

Günümüzün zorlu rekabet ortamında tecrübesi olmayan yeni mezunlar için ilk bakışta dikkat çeken CV hazırlamak son derece zor gibi görünse de aslında etkin bir CV ile o işe kabul edilmek mümkün.

CV’lerine iş tecrübesi yazamayan yeni mezunların stajlarını, eğitim, sertifika ve seminerlerini eksiksiz yazmaları çok önemli. Yeni mezun CV’lerinin, farklı özellikleri ön plana çıkarması gerekiyor. Örneğin, özgeçmişte okul ve staj dönemindeki somut başarılardan bahsedilmesi mülakata çağrılma şansını artırır.

Özgeçmişte detay istenen alanlar ise asla boş bırakılmamalı.

Özgeçmiş yazılırken sahip olunmayan özelliklerden ve teknik terimlerden uzak durulması gerekiyor. Görüşmeye çağrıldığınızda özgeçmişinizde yazanları açıklayamamak, hem sizi hem de görüşmeyi yapan İnsan Kaynakları uzmanını rahatsız edebilir. Bu nedenle özgeçmişinize açıklayamadığınız, gerçek olmayan bilgileri yazmaktan kaçınmanız gerekiyor.

Yeni mezun olup ilk kez profesyonel olarak iş aramaya başlayanlar, işverenlerin sihirli bir şekilde kendilerine ulaşacaklarını ve kısa zamanda hayallerindeki işe kavuşacaklarını düşünerek yanılabilir.

Yeni mezun adaylar diğer adaylara göre daha ayırt edici bir pozisyona sahip. İlanda “başlangıç” seviyesinde en az 2-3 yıl tecrübe isteyen pozisyonlardan gözünüz korkmasın. Yeni mezun çalışan ihtiyacı olan çok fazla işyeri var. Bu yüzden tam zamanlı çalışmaya hazır olduğunuzu gösteren bir taslak kullanmanız çok önemli. Eğitim durumunuzu CV’nizin başına koyarken okul dışı aktivitelerinizi de ikinci bir başlık altında eklemeyi unutmayın. Üniversitelerdeki birçok kulüp liderlik vasfını güçlendirerek pozisyonların aranan özelliklerini doldurabiliyor.

Aşağıda çeşitli formatlarda, üzerinde küçük değişikliklerle hemen hazır hale gelebilecek staj CV örnekleri ve yeni mezun CV örnekleri bulunuyor. Yeni mezun CV örnekleri için hemen tıklayın.  

Diğer CV Örnekleri
CV Örnekleri
Boş CV Örneği
Yeni Mezun Stajyer CV Örneği
İngilizce CV Örneği
CV Örnekleri
Hazır CV Örneği
Avukat CV Örneği
Bankacılık Sektörü CV Örneği

Kariyer.net’te CV oluşturmak ve hemen iş başvurusu yapmak için tıklayın

İLANLARA BAŞVUR
DAHA FAZLA GÖSTER
Püf Noktaları
Özgeçmişin en fazla 2 sayfa olmalı. (Akademik CV daha uzun olabilir.) Gereksiz bilgiler eklemekten açının.Uzun paragraflardan kaçınmalısın. (CV incelemelerine en fazla 1-3 dakika süre ayrılıyor) Birinci ya da üçüncü tekil kişi ağzıyla yazmalısın.Genellikle "Times New Roman" veya "Arial" gibi kolay okunabilen karakterler kullanmalı, 11 ya da 12 punto ile yazmalısın.Kelime ve cümlelerin altını çizmemelisin. (İnternet adresleri hariç) İmla kurallarına dikkat etmelisin.Başvurduğun pozisyona uygun bir ön yazı hazırlamalısın. Genel başvuru yapıyorsan, ön yazında hangi alanda çalışmak istediğinizi belirtmelisin. Takım elbiseli çekilmiş fotoğraflar eklemelisin.Facebook fotoğrafın yerinde güzel.Silik, bulanık, arka planı karışık fotoğraflar eklememelisin. E-posta adresine özen göster, isim soyadından oluşan ciddi, telefonda da kodlaması kolay bir e-posta adresi kullanmalısın.
Kariyer Hedefi
Başvurduğun pozisyona uygun özelliklerinizi anlatabileceğin, kendini tanıtacağın ve başvuru amacınızı belirteceğin çok kısa bir paragraf yazmalısın.
Kişisel Bilgiler
Adını, açık adresini, sana ulaşılabilecek telefon numaralarını ve e-mail adresini özgeçmişinin başına mutlaka yazmalısın. Doğum tarihi, doğum yeri, medeni durum gibi bilgiler mutlaka yazılmalı.Uyruğunu yurt dışındaki işlere başvuru yaparken yazabilirsin.
Eğitim Bilgileri
Mezun olduğun programları ters kronolojik sıra ile yazmalısın.Okurken aldığın dereceleri ya da önemli başarıları ve genel not ortalamanı belirtebilirsin.Yeni mezunsan bu bölüm başta olmalı ama iş deneyimine sahipsen bu bölümü iş deneyimi bölümünün altına yazabilirsin.
İş/Staj Deneyimi
Ters kronolojik sıra ile iş ve staj deneyimlerini yazmalısın.Çalıştığın yerdeki pozisyonunu belirterek her birinin altına sorumluluklarını ve genel olarak yaptığın işleri kısaca listelemelisin.Başarılarını özellikle vurgulamalısın.
Beceriler
Bildiğin yabancı dilleri ve bilgisayar programlarını belirtebilirsin.Birkaç program ya da yabancı dil biliyorsan yanlarına hangi seviyede bildiğini ekleyebilirsin.Bunların dışında başvurduğun pozisyon özelinde yazılabilecek becerilerini yazabilirsin.Mesleğinizle ilgili profesyonel kuruluşlara üye iseniz bunları yazmanız sizin içinEğer pozisyon için gerekli ise ek bilgi başlığı altında sürücü belgenin olduğunu belirtebilirsin
Eğitimler/Sertifikalar
Katıldığın mesleki kurs ve eğitimleri, sertifikalarını uygun başlıklar altında belirtebilirsin.
Referanslar
İki referans yazılabilir.Yeni mezunsan referanslarının biri hocandan, biri de stajyer olarak bağlı çalıştığın yöneticinden olabilir.Diğer seçenek ise, "Talep edildiğinde verilecektir" ibaresini eklemektir.Eğer referansın yoksa bu bölümü eklemeyebilirsin.Sizi çok yakından tanımayan kişileri referans olarak göstermeyin ve referans gösterdiğiniz kişilere önceden haber verin.