Sana özel CV örneklerine göre en doğru CV’yi hemen oluştur
Kariyer.net’e üye ol ve 72.000’den fazla iş ilanı arasından sana en uygun ilana hemen başvur!
Cv Tasarım

Hazır CV Örneği

 

İş arama sürecinizin en önemli aracı olan CV’ler yapabileceklerinizin bir aynası, daha önce yaptıklarınızın ise en belirgin göstergesidir. Peki, birçok araştırmaya göre ilk bakışta dört dakikadan fazla vakit ayrılmayan özgeçmişleri doğru ve fark edilir kılacak en önemli etkenler neler?

 

Üniversiteden yeni mezun oldunuz ya da uzun yıllar çalıştığınız işinizden ayrılma kararı aldınız ve iş arıyorsunuz. İş arama sürecine başlamadan önce ilk yapmanız gereken CV’nizi hazırlamak olacak. Bu CV hazırlama sürecinde yapılması gereken en doğru hareket aslında yalın ve anlaşılır olmaya çalışmak. Özgeçmişinizin onu okuyacak insanı yoracak derecede uzun olması daha ilk aşamada elenmenize neden olurken sizinle ilgili öğrenilmesi gereken bazı bilgileri paylaşmamak da dikkat çekememenize neden olur. Bunun yanında özellikle son çalışılan iş yerleriyle ilgili eksik bilgiler, tarih yanlışlıkları gibi hatalar da karşı tarafta olumsuz izlenim yaratabilir.

 

Birbirinden çok farklı CV’ler hazırlamak mümkün olsa da her CV’de mutlaka bulunması gereken ortak özellikler var. Örneğin, klasik bir özgeçmiş kişisel bilgilerinizle başlar. Her formatta olduğu gibi bu formatta da kişisel bilgileriniz yani adres, telefon, e-mail bilgilerinizin güncel olması en önemli noktayı oluşturuyor. Güncel olmayan bir bilgi çok istediğiniz o işi kaçırmanıza neden olabilir.


Eğitim bilgilerinizi son mezun olduğunuz okuldan başlayarak vermeli, daha önce çalıştığınız iş yerinizdeki görev tanımlarınızı ana hatlarıyla aktarmalısınız. Yazım hataları, özensizlik, her bilgisayarda açılamayacak formattaki dosyalar da özgeçmişinizin diğer özgeçmişler arasında kaybolması anlamına geliyor.

 

Bir başka puan artırıcı içerik ise referans bilgileri. Özellikle son ayrıldığınız ya da staj yaptığınız iş yerindeki yöneticinizi referans olarak göstermeniz özgeçmişinizi okuyan uzman gözünde ayırt edici olacak ve güvenilir bir algı yaratır. Ancak burada kritik nokta referans olarak yazacağınız kişinin onayının olması. Aksi takdirde oluşacak olumsuz durumlar hiç istemediğiniz sonuçlara neden olabilir. Tüm bunların yanında özgeçmişinizde daha önce hazırladığınız projelerden örneklerin anlatılması da önemli. Örneğin tasarımla ilgili bir iş arıyorsanız daha önce yaptığınız tasarımlardan örnekler sunmanız CV’nize artı puan getirir.

 

Aşağıda “CV nasıl hazırlanır?” sorunuza yanıt verecek çeşitli formatlarda, üzerinde küçük değişikliklerle hemen hazır hale gelebilecek hazır CV örnekleri bulunuyor. Özgeçmiş örneği için hemen tıklayın.  

Diğer CV Örnekleri
CV Örnekleri
Boş CV Örneği
Yeni Mezun Stajyer CV Örneği
İngilizce CV Örneği
CV Örnekleri
Hazır CV Örneği
Avukat CV Örneği
Bankacılık Sektörü CV Örneği

Kariyer.net’te CV oluşturmak ve hemen iş başvurusu yapmak için tıklayın

İLANLARA BAŞVUR
DAHA FAZLA GÖSTER
Püf Noktaları
Özgeçmişin en fazla 2 sayfa olmalı. (Akademik CV daha uzun olabilir.) Gereksiz bilgiler eklemekten açının.Uzun paragraflardan kaçınmalısın. (CV incelemelerine en fazla 1-3 dakika süre ayrılıyor) Birinci ya da üçüncü tekil kişi ağzıyla yazmalısın.Genellikle "Times New Roman" veya "Arial" gibi kolay okunabilen karakterler kullanmalı, 11 ya da 12 punto ile yazmalısın.Kelime ve cümlelerin altını çizmemelisin. (İnternet adresleri hariç) İmla kurallarına dikkat etmelisin.Başvurduğun pozisyona uygun bir ön yazı hazırlamalısın. Genel başvuru yapıyorsan, ön yazında hangi alanda çalışmak istediğinizi belirtmelisin. Takım elbiseli çekilmiş fotoğraflar eklemelisin.Facebook fotoğrafın yerinde güzel.Silik, bulanık, arka planı karışık fotoğraflar eklememelisin. E-posta adresine özen göster, isim soyadından oluşan ciddi, telefonda da kodlaması kolay bir e-posta adresi kullanmalısın.
Kariyer Hedefi
Başvurduğun pozisyona uygun özelliklerinizi anlatabileceğin, kendini tanıtacağın ve başvuru amacınızı belirteceğin çok kısa bir paragraf yazmalısın.
Kişisel Bilgiler
Adını, açık adresini, sana ulaşılabilecek telefon numaralarını ve e-mail adresini özgeçmişinin başına mutlaka yazmalısın. Doğum tarihi, doğum yeri, medeni durum gibi bilgiler mutlaka yazılmalı.Uyruğunu yurt dışındaki işlere başvuru yaparken yazabilirsin.
Eğitim Bilgileri
Mezun olduğun programları ters kronolojik sıra ile yazmalısın.Okurken aldığın dereceleri ya da önemli başarıları ve genel not ortalamanı belirtebilirsin.Yeni mezunsan bu bölüm başta olmalı ama iş deneyimine sahipsen bu bölümü iş deneyimi bölümünün altına yazabilirsin.
İş/Staj Deneyimi
Ters kronolojik sıra ile iş ve staj deneyimlerini yazmalısın.Çalıştığın yerdeki pozisyonunu belirterek her birinin altına sorumluluklarını ve genel olarak yaptığın işleri kısaca listelemelisin.Başarılarını özellikle vurgulamalısın.
Beceriler
Bildiğin yabancı dilleri ve bilgisayar programlarını belirtebilirsin.Birkaç program ya da yabancı dil biliyorsan yanlarına hangi seviyede bildiğini ekleyebilirsin.Bunların dışında başvurduğun pozisyon özelinde yazılabilecek becerilerini yazabilirsin.Mesleğinizle ilgili profesyonel kuruluşlara üye iseniz bunları yazmanız sizin içinEğer pozisyon için gerekli ise ek bilgi başlığı altında sürücü belgenin olduğunu belirtebilirsin
Eğitimler/Sertifikalar
Katıldığın mesleki kurs ve eğitimleri, sertifikalarını uygun başlıklar altında belirtebilirsin.
Referanslar
İki referans yazılabilir.Yeni mezunsan referanslarının biri hocandan, biri de stajyer olarak bağlı çalıştığın yöneticinden olabilir.Diğer seçenek ise, "Talep edildiğinde verilecektir" ibaresini eklemektir.Eğer referansın yoksa bu bölümü eklemeyebilirsin.Sizi çok yakından tanımayan kişileri referans olarak göstermeyin ve referans gösterdiğiniz kişilere önceden haber verin.